Gironella pagarà el 50% dels xips per a gossos i gats fins al juny

L'objectiu de l'Ajuntament és incentivar el registre dels animals domèstics

Redacció
31 de març del 2017
Actualitzat a les 14:03h

Un gat Foto: Flikr: Forbasa Fotografie


L'Ajuntament de Gironella ha informat que, des d'aquest dilluns i fins el proper mes de juny, iniciarà una campanya per incentivar el xipatge de gats i gossos de la vila, i la seva inscripció en el cens municipal. En aquest sentit, ha indicat, subvencionarà el 50% del cost d'aquests dispositius fins a esgotar el pressupost destinat a aquest aspecte. 

Els gironellencs interessats podran beneficiar-se d'aquesta ajuda dirigint-se al centre veterinari Vetsgironella i omplint la sol·licitud de cens municipal de gossos i gats. De fet, han recordat, aquesta és una de les obligacions dels propietaris d'animals, segons l'ordenança, de la mateixa manera que han de mantenir-los "en bones condicions higiènico-sanitàries, de benestar i seguretat", identificar-los mitjançant un microxip homologat i retirar els excrements de la via pública. 

Segons la regidora de Salut Pública, Teresa Terricabres, la voluntat del consistori és que es resolgui la situació "irregular" de molts animals domèstics que no consten en el registre i que, si es perden o són abandonats, "no es poden identificar". En aquest punt, doncs, el descompte és un "al·licient" per accelerar el procés. 
Arxivat a