El Vieer Fest es trasllada a Cal Prat de Puig-reig, centrant l'atenció en el riu, la cervesa i la gastronomia

El riu esdevindrà l'element inspirador de la mostra, amb més parades que altres anys i voluntat de donar força a un nou entorn | L'Ajuntament de Puig-reig destaca la voluntat de fomentar el patrimoni de tot el terme municipal

30 de març del 2017
Actualitzat el 31 de març a les 12:45h
Roda de premsa del Vieer Fest
Roda de premsa del Vieer Fest | Roda de premsa del Vieer Fest
L'èxit de la primera edició del Vieer Fest l'any passat a Cal Pons de Puig-reig feia, gairebé de forma obligada, que aquesta mostra de vi, cervesa i gastronomia s'hagués de repetir per segon any consecutiu. Enguany, doncs, es realitzarà el proper 9 d'abril al passeig dels Til·lers de Cal Prat, aprofitant i donant vida a una altra de les colònies tèxtils del municipi, que conformen el seu patrimoni industrial. 

Segons han explicat aquest dijous en roda de premsa, la segona edició del Vieer Fest començarà, doncs, en aquesta localització el 9 d'abril a les 11.30 del matí, i s'allargarà fins les 20.00 del vespre. En aquesta, es tornarà a combinar cervesa, vi i gastronomia, de la mà de diverses empreses de la zona, com ara X'P Brewers, Guillem de Berguedà, Quer, Grenyut o Nómada On Wheels. Tot això, a més maridat amb petites degustacions, que oferirà el forn Cal Marçal, la cansaladeria Cal Feliu, el celler Ca la Quica, la formatgeria Rocatova i la botiga degustació de vins Victòria, que esdevé, enguany, l'empresa col·laboradora. 

La novetat essencial de la mostra, però, tindrà un caràcter més filosòfic. En aquesta edició, els organitzadors han volgut combinar els aspectes alimentaris amb el bé patrimonial més important de les colònies, però sovint menys recordat; el riu. Segons ha explicat Francesc Bertran, un dels col·laboradors del festival, el riu serà l'eix inspirador, volent destacar de manera simbòlica la seva força, la seva forma allargada, i la vessant més evocadora i més poètica, combinada amb la seva remor. 
 

La regidora Alba Santamaria a la roda de premsa del Vieer Fest Foto: Aida Morales


En aquest sentit, ha explicat, els estands s'aniran col·locant seguint l'eix del riu, combinats amb espais on es podran degustar els productes, i la mostra tindrà forma allargada. A més, es convidarà tothom a realitzar una caminada de 30 minuts des de Puig-reig i fins a Cal Prat, seguint l'eix de l'aigua, on s'aniran trobant petites peces poètiques, de la mà d'artistes i poetes locals. Una vegada a la colònia, diversos grups de música i punxa-discs s'entrellaçaran amb el soroll de l'aigua i la remor de les parades, que enguany s'incrementen, oferint una jornada familiar, distesa i relaxada. 

Fomentar el patrimoni

La regidora de Festes, Alba Santamaria, ha destacat la voluntat de l'Ajuntament de Puig-reig de "donar vida" al patrimoni, fomentant la descoberta i activitats en les diferents colònies del municipi, i en aquest sentit, el també regidor Jesús Subirana, ha afirmat que, durant el VieerFest, serà un "bon dia per redescobrir" una zona natural molt bonica però, a vegades, oblidada. 
 

Roda de premsa del Vieer Fest Foto: Aida Morales


Per facilitar que la gent de Puig-reig s'hi acosti, per altra banda, també s'habilitarà un taxi llançadora de vuit places, que durant tot el dia anirà realitzant el recorregut des de la plaça de la Creu, fins a Cal Prat. A més, però, a Cal Prat també hi haurà una zona d'aparcament habilitada, tot i que es convida la població del poble a fer la ruta caminant. 

"És una oportunitat de venir a conèixer aquest racó molt maco que poca gent de la comarca coneix", ha afirmat Subirats. En aquest sentit, ha afegit: "Volem que la gent passi una estona distesa, tranquil·la, la música acompanyarà juntament amb la remor del riu". 

Com a novetat d'enguany, a més, un dels elaboradors de cervesa oferirà, a les 17.00 hores, un tast amb diverses cerveses de tots els productors participants. Més enllà d'aquí, tots els ciutadans que ho vulguin podran comprar tires de cinc tiquets, que es podran canviar per menjar o beguda, i a les 12.00 del migdia, per altra banda, es farà una xerrada de Rosa Serra sobre el paper del riu a les colònies. Els grups de música que participaran en la mostra seran Mr Fantasmitü (La Comunidäd), i el quartet Gots de Tuba. 
Arxivat a