Viver i Serrateix treballa per «tornar a la normalitat» després de l'ensurt del llamp

L'alcaldessa del poble, Isabel Serra,

30 de març del 2017
Actualitzat a les 12:57h
Escales de l'Ajuntament de Viver i Serrateix totalment negres
Escales de l'Ajuntament de Viver i Serrateix totalment negres | Cedida
Poc a poc, l'Ajuntament de Viver i Serrateix està treballant per "tornar a la normalitat", després que aquesta setmana l'edifici consistorial hagi quedat "totalment negre", com a conseqüència del llamp que va caure la matinada del passat dissabte just a la teulada de l'immoble. Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcaldessa del poble, Isabel Serra, els informàtics, els perits i el servei de neteja ja han començat a realitzar les tasques més urgents per recuperar el servei. 

Ara per ara, ha explicat, el consistori ha traslladat les oficines al Local Social del poble, on s'ha instal·lat un ordinador i s'ha pogut aconseguir Internet, "tot i que amb una senyal molt lleu", ha precisat l'alcaldessa. Això permet que els tècnics del consistori puguin continuar amb les tasques "més urgents", així com alguns dels tràmits ordinaris de l'administració. 
 

Efectes del llamp a Viver i Serrateix Foto: Cedida


L'estat de l'edifici, però, és "espectacular", ha indicat Serra. El terra, els mobles i alguns documents han quedat replets d'una "sutja negra molt enganxosa". Això fa que s'hagi hagut de demanar el servei d'una empresa de neteja especialitzada, que serà l'encarregada de posar a disposició els documents més necessaris, així com el material mínim per continuar treballant. 

Aquest divendres, per altra banda, ha explicat l'alcaldessa, l'edifici rebrà la visita de l'arquitecte i de l'electricista. Tal com ha explicat, sembla que ha quedat molt afectada tota la instal·lació elèctrica, i segurament s'haurà de renovar. Així doncs, també s'està a l'espera de la primera valoració de l'asseguradora. 

Zona de llamps

El lloc on es troba l'edifici de l'Ajuntament és una zona "de llamps", ha reconegut Serra. No obstant això, mai havia succeït un cas com el del passat dissabte de matinada, quan un llamp va caure just sobre la teulada, deixant un forat totalment visible en aquesta. Davant d'això, doncs, s'haurà de valorar si es col·loca un parallamps a l'edifici. 

"Ho valorarem després de parlar amb els experts", ha declarat. De fet, ha dit, hi ha alguns especialistes que ho recomanen, tot i que altres no, ja que el parallamps és un aparell que, per altra banda, atrau les descàrregues elèctriques. En aquest punt, ha indicat, una opció podria ser col·locar aquest aparell en una zona propera, però allunyada i fora de perill. 
 

Efectes del llamp a Viver i Serrateix Foto: Cedida