salut

Vilada recupera el passeig dels Pins del Metge per promoure «Bany de bosc» terapèutics

L'empresa Rural Salut focalitza Vilada com una destinació de turisme de salut

per Redacció, 30 de març de 2017 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després del programa pilot realitzat durant el 2016, quan l'empresa d'activitat lúdiques de promoció de la salut a la natura Rural Salut va començar a promoure els anomenats "Banys de bosc" a Vilada, l'Ajuntament del municipi ha engegat un nou programa de salut, que recupera l'essència de l'antiga activitat que ja es realitzava anteriorment al poble, i que intentarà promoure els "Banys de bosc" d'una manera més extensiva. Així ho han anunciat aquest dijous, en al presentació del projecte, que recupera el passeig dels Pins del Metge com un itinerari terapèutic ideal i una destinació destacada del turisme de salut. 

Aquest passeig, segons han informat, ja havia estat, històricament, un trajecte amb aplicacions terapèutiques, ja que a principis del segle XX va ser utilitzat pel doctor Soler, metge de Vilada, com a tractament contra la tuberculosi a través de la prescripció de passejades saludables. De fet, han indicat, el mateix doctor va plantar, allà, diferents coníferes portades de diverses parts d'Europa, amb a la intenció de consolidar l'espai com a itinerari de salut. Avui dia, aquells arbres, alguns ja centenaris, han crescut, en un entorn que s'ha omplert de vegetació, augmentant, així, les prestacions saludables de l'indret. 


Pel que fa als "Banys de bosc", que presenta i tutoritza la infermera especialitzada en oncologia Ester Corrales, consisteixen en realitzar una passejada lenta i intensa a través d'un entorn natural adient, mitjançant un guiatge expert i específic. Aquesta activitat, han indicat, requereix d'una metodologia concreta, destinada a passar temps al bosc, i a la vegada terapèutica i saludable, aprofitant tots els beneficis que la natura pot arribar a donar. 

 

Participació