La consellera d'Ensenyament assegura que les obres de la nova escola de Gironella començaran aquest trimestre

Meritxell Ruiz assegura que a Catalunya hi ha "molt bones escoles públiques" | La directora del centre, Olga Núñez, afirma que les obres ajudaran a tenir més aulari, un gimnàs gran, un menjador amb cuina i un "coixí important" per tirar endavant el projecte educatiu

29 de març del 2017
Actualitzat el 30 de març a les 9:53h
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, visitant l'escola de Gironella.
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, visitant l'escola de Gironella. | Aida Morales
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat, aquest dimecres a Gironella, que les obres de la nova escola pública del municipi començaran aquest trimestre. Ho ha dit durant la visita que ha realitzat al centre, conjuntament amb membres del consistori i de l'equip directiu, amb qui ha visitat les diferents classes, així com els espais que es remodelaran. En aquest sentit, ha assegurat que aquest projecte "tan esperat", ja està a punt de veure la llum, amb tots els tràmits de licitació i adjudicació realitzats. 

"Hem de felicitar-nos perquè hi ha molt bones escoles en aquest país i molt bones escoles públiques", ha declarat durant l'atenció als mitjans. En aquest punt, però, durant els últims anys la falta de recursos ha impedit engreixar la quantitat destinada a les millores de les instal·lacions en els pressupostos de la Generalitat, malgrat que enguany, això ha canviat: "Ara amb els nous pressupostos tenim un increment important en la partida que permetrà, per exemple, començar aquestes obres i que aviat siguin una realitat". 

La construcció de l’escola pública de Gironella, durant anys reclamada per l'Ajuntament del poble i pel mateix centre, disposa de projecte executiu des de la tardor del 2014. Segons aquest, a l’antic edifici dels mestres s’hi construirà un nou edifici de dues plantes que acollirà les aules, mentre que els edificis actuals acolliran el gimnàs, la sala polivalent, el menjador i la biblioteca. Les obres pujaran a 4,2 milions d'euros, i s'espera que durin uns 25 mesos.
 

La consellera Meritxell Ruiz amb l'alcalde de Gironella, David Font, i membres de la comunitat educativa. Foto: Aida Morales


En aquest punt, Ruiz també ha volgut destacar la "col·laboració importantíssima" de l'Ajuntament de Gironella, que es tradueix en pagar les obres del gimnàs. En total, uns 420.000 euros: "Aquest és un tema de corresponsabilitat, i vull posar en valor l'esforç que farà, també, comprometent-se a participar i posar-hi recursos".

Qualitat educativa

Més enllà d'això, la consellera ha assegurat que les edificacions "són importants", però que "el més important és què passa dintre". En el cas de l'escola de Gironella, ha dit, "hi ha un bon projecte i ara s'han de millorar les instal·lacions". Per la seva part, la directora, Olga Núñez, també ha volgut diferenciar l'espai físic de la metodologia docent, sobre la qual ha destacat l'esforç i la voluntat dels mestres per "innovar i treballar amb el que es creu". 

Respecte de les obres, però, les ha considerat rellevants, ja que ajudaran a tenir més aulari, un gimnàs gran, un menjador amb cuina i un "coixí important" per tirar endavant el projecte educatiu. 

Les obres de l'escola de Gironella són un projecte llargament esperat, ja que les primeres converses per tirar endavant la infraestructura es remunten al 2003.
 

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, amb l'alcalde de Gironella, David Font, i la directora de l'escola, Olga Núñez Foto: Aida Morales

Arxivat a