Uns 200 estudiants del Berguedà finalitzen el millor any del programa Esport Blanc Escolar

Els alumnes de 3r i 4t de primària de diverses escoles de la comarca practiquen esquí nòrdic, esquí alpí, surf de neu i freeski

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 16:43h
Una de les classes d'snow
Una de les classes d'snow | Consell Esportiu del Berguedà
Uns 200 estudiants de les escoles de Bagà, Zer l'Alt Berguedà, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Jordi de Cercs, Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan de Berga han finalitzat amb èxit el programa Esport Blanc Escolar, en un dels anys amb millor temporada de neu. Un programa en què han participat els alumnes de 3r i 4t de primària, gestionat pel Consell Esportiu del Berguedà i el Govern, i on s'espera que cada any més centres de les comarques de muntanya s'hi sumin. 

Aquest programa té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves modalitats, entre la població infantil. En aquest punt, educar mitjançant l'esport, a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament, dels tècnics de l'esport i dels consells esportius i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern. En això, han informat, el Consell Comarcal del Berguedà també hi ha col·laborat, fent-se càrrec del cost del transport. 

La durada del curs ha estat de vuit sessions durant el segon trimestre. Tres han estat dedicades a l'esquí nòrdic, dues a l'esquí alpí, dues al surf de neu i l'última, al freeski. Totes les classes, però, s'han impartit en horari lectiu. 
 

Una de les classes d'esquí Foto: Consell Esportiu del Berguedà