Endesa instal·la un sistema de telecontrol remot a dos centres de transformació del Berguedà

La mesura permet estalviar temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del període d’interrupció del subministrament

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 14:17h

Nou aparell d'Endesa de control remot. Foto: Endesa

La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat un sistema de telecontrol remot, a través de comandaments, a dos centres de transformació de Berga i Avià. Amb aquests, l'empresa preveu incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als 3.850 clients que en depenen, repartits entre els dos municipis. Segons ha informat, aquests treballs han tingut una inversió de 25.000 euros, aportats íntegrament per la companyia. Aquestes instal·lacions es troben al veïnat Mas d’en Coll de la capital berguedana i a la colònia industrial tèxtil de la Plana, d'Avià. 

Amb la millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra, sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera, s'estalvia temps en la localització d'avaries i, per tant, el problema també es pot solucionar amb menys temps. Segons han manifestat, Endesa té la intenció de realitzar aquests treballs a totes les instal·lacions de la zona, amb l'objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i donar una resposta adequada a les especificitats del territori.