Els Plens afirmen que els tres expulsats van posar en «perill» la comparsa amb faltes de «gravetat absoluta»

La comparsa assegura que "pot presumir de bona organització, capacitat de gestió i transparència" | Els Plens lamenten que se'ls acusi de "dictadors poc democràtics i sense transparència", quan des del 4 d'abril de 2009 aquesta comparsa té un reglament de règim intern

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 20:14h
Salt de Plens
Salt de Plens | Carles Palacio
La comparsa dels Plens i les Maces ha fet públic un comunicat per fer visible la seva opinió arran de la polèmica generada entorn de les tres expulsions en el seu sí. Segons han manifestat, aquestes van ser motivades per "múltiples i reiterades faltes" que van del "simple desaire" fins a la "gravetat més absoluta". En aquest sentit, asseguren, els tres vestidors fets fora van posar "en perill", i en diverses ocasions, el bon funcionament de les tasques que els vestidors porten a terme. 

En aquest punt, afirmen, se'ls van brindar diverses "oportunitats de canvi", tot i que la seva actitud no va variar, ans al contrari: "Ha esdevingut intolerable, amb un atac clar contra la bona harmonia de la comparsa i creant un desconcert per tal d'instrumentar una conxorxa disfressada de reforma estatutària, recerca de falsa democràcia i transparència opaca, orquestada a esquenes de la gran majoria de la comparsa i provocant un dolorós trencament a la colla". 

Per tot això, lamenten que se'ls acusi de "dictadors poc democràtics i sense transparència", quan des del 4 d'abril de 2009 aquesta comparsa té un reglament de règim intern que, segons afirmen, "va ser elaborat, consensuat i acceptat de forma lliure i voluntària per tots els vestidors que formaven part de la plantilla en el moment de la seva redacció". 

A més, indica el comunicat de la comparsa, tots els membres dels Plens i les Maces han estat escollits "democràticament", d'acord amb el reglament i amb unes normes internes que "no exclouen cap persona, ni discriminen ningú". De fet, continuen, aquesta colla "pot presumir de bona organització, capacitat de gestió i transparència", tal com demostren les dades també facilitades per la mateixa comparsa, on s'indiquen totes les persones que han pogut saltar de Ple i que s'han traslladat anualment al Patronat de la Patum. Segons aquestes, un 74% dels patumaires que han saltat de Ple, ho han fet una única vegada, dada que demostra "de forma clara i inequívoca", asseguren, que els salts de Plens "es reparteixen de forma justa i lícita, i que les afirmacions d'aclaparadors de poder, màfia encoberta i altres adjectius injustos queden en simple fum". 

Davant de tot això, han manifestat, la comparsa dels Plens i les Maces afirma estar "totalment d'acord amb la renovació, modernització, democratització i transparència de la Patum", i indiquen que, respecte del recurs d'alçada presentat per instància i debatut en l'última reunió ordinària del Patronat, no l'han presentat "per gust, ni amb ànim de travar cap procés de democratització". sinó per demanar "que les coses es facin de forma coherent" i "s'ajustin a la legalitat vigent". 

COMUNICAT de la comparsa dels Plens sobre les expulsions i les acusacions de poc democràtics

Arxivat a