El primer Training Camp de la Pobla de Lillet posarà les bases de la nova Estació de Trail de l'Alt Berguedà

L'objectiu és ampliar aquesta activitat a Guardiola de Berguedà, Bagà i Sant Julià de Cerdanyola en les properes edicions | Pau Bartoló comptarà amb la col·laboració de Judit Frach, Biel Ràfols i Yeray Duran

23 de març del 2017
Actualitzat a les 18:45h
L'esportista Pau Bartoló i el conseller d'Esports del Consell Comarcal, Abel García
L'esportista Pau Bartoló i el conseller d'Esports del Consell Comarcal, Abel García | Aida Morales
El Berguedà i, especialment l'Alt Berguedà, és terra de trail. L'Ultra Pirineu, la Trail Catllaràs o la Trail Moixeró són alguns exemples de l'afició creixent cap a aquest esport que, en una zona orogràficament adient, encaixen a la perfecció. Per això, aquest proper 25 de març s'organitzarà a la Pobla de Lillet el primer Training Camp Berguedà. Una activitat impulsada conjuntament pel Consell Comarcal i el reconegut esportista d'Avià Pau Bartoló, que pretén posar les bases del que serà la futura Estació de Trail del Berguedà. 

Aquesta activitat, ha explicat Bartoló en roda de premsa, combinarà territori i esport en diferents nivells. L'objectiu, ha especificat, és donar a conèixer el món de les curses de muntanya, el seu entrenament i les característiques que les envolten de manera vivencial i engrescadora. Per això, lluny d'organitzar un Training Camp professional, s'ha obert aquesta activitat a tot el públic, dividint els inscrits en quatre nivells que, segons ha dit, inclouran persones gairebé principiants fins a quasi professionals. 

El curs, que estarà guiat pel mateix Bartoló així com els esportistes Biel Ràfols, Judit Franch i Yeray Duran, té una quarantena de persones inscrites d'arreu de Catalunya. El 90%, ha dit, són de fora del Berguedà, provinents de comarques com el Tarragonès, el Vallès Oriental, l'Occidental o la Cerdanya. Tots ells començaran amb un entrenament matinal guiat per grups. A continuació es farà un dinar de germanor, on es comentarà la sortida i es resoldran preguntes i, a les 16.00 hores, es faran dues xerrades. Ràfols parlarà sobre els diferents materials recomanats per a cada activitat, mentre que Bartoló posarà les bases de l'entrenament per planificar una temporada. 

"Si el temps acompanya", ha precisat el corredor, el recorregut de la matinal es composarà de 17 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu per l'entorn de la Serra del Catllaràs. Tal com també ha precisat el conseller d'Esports del Consell Comarcal, Abel García, els corredors sortiran de la Pobla de Lillet, pujaran pel sender de la Cova, el Santuari de Falgars, un corriol fins a Vallfogona, faran una baixada fins a al zona de les mines, passaran per Joc de Pilota, el Xalet del Catllaràs i, finalment, tornant a la Pobla de Lillet pel barri de les Coromines. 

Aquest recorregut es farà per grups, depenent del nivell de cadascun i destacant, en cada cas, determinats aspectes tècnics o físics que els corredors aniran explicant. Si les condicions meteorològiques són inestables, es plantejarà un "pla B" amb un recorregut més curt i més treball teòric durant el matí, i si el temps fos molt dolent, ha explicat Bartoló, ja s'han pensat diferents "activitats indoors". 

La construcció d'una Estació de Trail del Berguedà

L'objectiu d'aquest Training Camp és posar les bases de la futura Estació de Trail de l'Alt Berguedà. Per això, ha especificat García, el Consell Comarcal té previst mantenir i continuar aquesta activitat durant els propers anys i, fins i tot, ampliar-la a altres municipis com Bagà, Guardiola i Sant Julià de Cerdanyola. 

"Aquesta activitat compleix l'objectiu de promoció del territori i consolidació del Berguedà com a destinació turística esportiva", ha declarat. En aquest sentit, ha dit, el Consell vol situar aquest esdeveniment en el "calendari de les activitats que envolten el trail", aprofitant les característiques de la comarca i aconseguint el compliment de dos objectiu. El primer, ha indicat, és la promoció esportiva del Berguedà. Mentre que el segon serà que aquesta també tingui un impacte significatiu en altres àrees com el turisme o l'economia.