Un festival amb 12 grups de música inaugurarà la pre-temporada 2017 de Konvent

Les actuacions començaran aquest dissabte 25 de març a les 17.00 hores i s'allargaran fins entrada la matinada, amb la "cèl·lula de resistència artística iconoclasta i violenta, groovy i sexy" Putan Club

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a les 16:54h
Putan Club
Putan Club
Amb el bon temps, Konvent torna a programar i a portar, a Cal Rosal, artistes d'arreu del món. Per això, i esperant la inauguració de la temporada 2017 que es farà el proper 1 d'abril, aquest cap de setmana s'han començat a engreixar les màquines, amb un festival de pre-temporada que portarà 12 grups catalans, espanyols i francesos al Berguedà. Serà a través d'una marató musical, que començarà a les 17.00 hores i que s'allargarà fins la matinada, amb una entrada simbòlica de sis euros, i servei de bar i entrepans. 

Amb aquesta prèvia, doncs, Konvent es vesteix "de llarg", preparant cultura, música i espectacle, i decorant-ho tot amb l'exposició fotogràfica d'Andreu Ribas, un artista singular, que ha retratat bona part de l'actual panorama musical català. Entre els artistes fotografiats que hi participaran, segons han informat, hi haurà Núria Graham, Carla Serrat i Tarré, Dansa Acrobàtica, Esperit!, Germà Aire, Home Trencat, La Laia, Marina Herlop, Nico Roig, Pol Battle i Seward. Tots ells quedaran retratats en imatges i, a més, es podran escoltar en directe durant dissabte a la tarda i vespre. 

La marató, però, no es completarà fins que finalitzi el trencador i incendiari concert de Putan Club, provinents de França, que es distingeixen per una mescla impossible d'avantrock i techno/dubstep. Aquest grup, que ja acumula més de 900 concerts per Europa, Àfrica i Àsia, es defineix com una "cèl·lula de resistència artística iconoclasta i violenta, groovy i sexy", i el seu mètode d'actuació es basa en escenografia de guerrilla. En altres paraules, ha destacat Konvent, "una violació postmoderna del llegat de Birthday Party per l'electrònica actual més brutal, amb influències de la música clàssica contemporània". 

La temporada 2017 de l'associació cultural, però, iniciarà la seva activitat oficial el proper 1 d'abril, amb una declaració d'intencions per part dels mateixos activistes que formen part del projecte de Konvent. Això, i una exposició de Thomas Keis, donaran el tret de sortida a un any que tornarà a trencar esquemes.