CDC veu «normals» les diferències entorn del procés de democratització de la Patum, però demana calma

El principal grup de l'oposició deixa a mans dels serveis jurídics la decisió d'impugnar o no l'última reunió extraordinària del Patronat

22 de març del 2017
Actualitzat el 23 de març a les 12:31h
Una de les carotes utilitzades per vestir els Plens
Una de les carotes utilitzades per vestir els Plens | Carles Palacio

Maria Antònia Ortega, regidora de CDC a Berga Foto: Aida Morales


El grup municipal de CDC ha demanat calma i que no es facin "judicis", arran de la polèmica entorn del procés de democratització de la Patum. En aquest cas, ha explicat a NacióBerguedà la regidora convergent encarregada de l'àrea, Maria Antònia Ortega, és "lògic i normal" que hi hagi diferències a l'hora de redactar qualsevol nou reglament intern, però amb "voluntat de treball i ganes d'arribar a bon port", ha afirmat, segur que es finalitza un procés molt millorat. 

"No volem dir que els reglaments que hi ha fins ara estiguin mal fets", ha volgut precisar Ortega, sobre els actuals estatuts de les comparses, sinó que aquests, com la societat i la mateixa Patum, també han d'evolucionar. Per això, ha declarat, més enllà de la possible impugnació o no de l'última reunió extraordinària del Patronat, considera que aquests estatuts "s'han de continuar fent", ja que ajudarà a fer més transparent i rica una festa que, tal com ha recordat, no només és dels berguedans, sinó també un "patrimoni de la humanitat". 

Molts d'aquests reglaments de règim intern, ha dit, ja s'han renovat o s'estan renovant "excel·lentment bé" per part dels mateixos membres de les comparses sota les línies generals i els punts bàsics establerts pel Patronat de la Patum. Per això, ha afirmat, s'ha de "felicitar" totes les que els estan redactant i adaptant "a les noves directrius marcades".

Respecte de les instàncies presentades pels caps de colla dels Plens, el Tabal i la Guita Grossa, que demanaven impugnar l'última reunió al·legant motius formals i legals, CDC ha volgut deixar clar que "tenen tot el dret legítim de fer-ho". "Si ells en aquest moment han cregut que necessitaven presentar aquest recurs perquè volen una explicació, no tenim cap mena d'oposició", ha assegurat. En qualsevol cas, però, seran els serveis jurídics de l'Ajuntament qui acabaran decidint si ho estimen o no, quan hagin de resoldre aquestes instàncies presentades. 

Preocupació pel conflicte dels Plens

Ortega també ha afirmat que Convergència està preocupada "des del minut zero" pel conflicte dins de la comparsa dels Plens, en què en un primer moment es van expulsar tres persones: "La Patum no és patrimoni d'una o dues persones, és patrimoni de tota la ciutat i de la humanitat, i hem d'estar a l'alçada de tot plegat". No obstant això, ha volgut remarcar, aquest aspecte s'ha de treballar "amb responsabilitat, amb la voluntat d'arribar a acords i sense fer massa soroll". 

"És molt important que no emetem cap judici, sinó que intentem arribar a un acord", ha assegurat des del seu punt de vista. Evidentment, ha dit, no serà un acord al 100% per a tothom, ja que totes les parts hauran de cedir. No obstant, ha remarcat, la seva manera de treballar serà "al costat de qui ho demani", a través d'un "treball silenciós i de formigueta", i amb l'objectiu de solucionar un problema que va més enllà de les comparses implicades, i que ja està afectant la festa en general. 
Arxivat a