La Guita Grossa nega les acusacions d’antidemocràtica i «nucli immobilista» de la Patum

Els membres de la comparsa afirmen que desconeixen "els motius d’aquest odi visceral i sistemàtic que té com a diana els membres de la Guita Grossa” | Asseguren que la instància no té res a veure amb la demanda de no readmissió dels tres expulsats dels Plens

22 de març del 2017
Actualitzat a les 10:59h
La Guita Grossa.
La Guita Grossa. | Aida Morales.
La comparsa de la Guita Grossa ha volgut deixar clara la seva postura entorn del conflicte dels Plens i de la instància d’impugnació de la reunió extraordinària del Patronat de la Patum que es va debatre en l'última reunió, per tal d’aclarir quina és la seva visió i deixar clar que, “en cap cas”, han afirmat, s’està en contra de la readmissió dels tres vestidors de Plens que van ser expulsats de la comparsa. 

En un manifest públic, la comparsa ha negat qualsevol acusació d’antidemocràtica i de “nucli immobilista de la Patum”. Una etiqueta, asseguren, que alguns els han volgut penjar sense saber massa per què, a través de constants missatges per crear “mala imatge”. “Des de fa molt de temps la comparsa està al punt de mira d’un col•lectiu que té com a objectiu, sembla ser, enfrontar a la majoria en contra d’aquesta”, han lamentat, tot afirmant: “Desconeixem els motius d’aquest odi visceral i sistemàtic que té com a diana els membres de la Guita Grossa”. 

Aquest “odi”, a més, asseguren, ja s’ha derivat cap a altres comparses, com la del Tabal, amb qui s’han arribat a “extrems tan vergonyosos i lamentables com amenaçar de mort la figura del tabaler”, han afirmat. I és que, tal com han afirmat, la Guita Grossa és i vol continuar sent totalment democràtica, amb uns estatuts aprovats en assemblea que ja integren molts dels punts proposats pel Patronat. De la mateixa manera ho va exposar la comparsa del Tabal aquest dilluns en declaracions a NacióBerguedà, on el tabaler, Xavi Prat, també va voler aclarir el seu punt de vista.

“Volem una festa oberta a tothom indubtablement estem receptius a qualsevol proposta que sigui pel bé del Patronat”, han declarat. No obstant això, també han demanat “respecte” pels reglaments interns, ja que “és igual de dictatorial el fet de no voler acceptar alguns canvis, com el de voler imposar els mateixos”. 

Instància

Pel que fa al recurs d’alçada que es va presentar a través d’una instància a l’Ajuntament de Berga, han remarcat, l’únic que denuncia són tot un seguit “d’errors de forma i altres irregularitats suficientment greus”, han indicat, en la reunió del passat 1 de febrer entre el Patronat, els caps de colla i les persones afectades. 

Per això, han destacat, en aquest document es demana la impugnació de la reunió, sense que això tingui res a veure amb la demanda de no readmissió dels tres expulsats dels Plens. Aquest aspecte, han puntualitzat, és un “tema intern” de la comparsa que “han de resoldre ells”. 
 

ESTATUTS actuals de la Guita Grossa (2009)

Arxivat a