L'empresa berguedana DRONEcam.CAT, protagonista de la fira europea més important de drons

Els responsables de l'empresa de Berga seran un dels expositors principals, i explicaran la complexitat de l'actual normativa | Xavier Vidal afirma que no s'hagués "imaginat mai" que l'empresa podria ser "referent"

20 de març del 2017
Actualitzat a les 22:57h
Membres de DRONEcam.CAT pilotant un aparell.
Membres de DRONEcam.CAT pilotant un aparell. | DRONEcam.CAT
L'empresa berguedana DRONEcam.CAT, especialitzada en fabricar, reparar i realitzar formacions a l'entorn dels drons, serà una de les protagonistes de la fira més important relacionada amb aquests aparells a nivell europeu. De fet, l'empresa de Berga ha estat escollida per ser el primer expositor i empresa de referència al congrés The Drone Show, la fira que es realitzarà a Barcelona els propers 22 i 23 de març, on s'exposaran les últimes tendències en drons i el seu futur més immediat. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà el seu gerent, Xavier Vidal, l'empresa disposarà d'un estand de 60 metres i ja ha concertat diverses reunions "one to one" amb institucions i empreses d'arreu d'Europa. Entre aquestes, l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, representants del Congrés dels Diputats i membres de l'Exèrcit, a banda de grans multinacionals i empreses d'imatge i televisió. 
 

Un drone amb detector de temperatura. Foto: DRONEcam.CAT


"Ser en aquesta fira és una oportunitat increïble", ha explicat Vidal. De fet, ha dit, DRONEcam.CAT està vivint un "moment molt dolç", ja que ser "referent" a Europa a través de la marca Yuneec era "inimaginable" quan van començar. Ara, ha explicat, l'empresa exporta sobretot fora de l'estat espanyol, subministrant aparells tècnics i molt precisos a governs i grups de rescat, amb qui s'estan fent diverses proves. Una de les últimes, per exemple, és mitjançant dispositius tèrmics, que permetrien realitzar recerques complexes i rescats de persones en situacions adverses.

Segons Vidal, doncs, l'objectiu és "continuar creixent", amb la voluntat de fer-ho, també, fora d'Europa. Per això, ha considerat que aquesta fira pot ser un trampolí important per a l'empresa, que es donarà a conèixer i marcarà bona part de la tendència del sector: "No ho haguéssim dit mai de la vida, i que això surti de Berga, ningú s'ho creu; però a fora tothom s'emmiralla amb nosaltres".

Durant el congrés, el també soci de l'empresa Xavi Garcia realitzarà una xerrada sobre la normativa actual, després de debatre i fer aportacions en l'elaboració de la nova llei de drons, i posarà sobre la taula l'orientació futura d'aquest sector.
Arxivat a