Borsa de treball o tripijoc?

Maria Dolors Freitas Nieves
19 de març del 2017
Actualitzat a les 17:53h
Casal de la Gent Gran de Berga, ara Casal Cívic
Casal de la Gent Gran de Berga, ara Casal Cívic | Aida Morales
A primers de desembre de 2016, des del Servei de Ocupació de Berga, ciutat on visc, em van trucar per veure si estava interessada en que passessin el meu currículum perquè necessitaven una persona per cobrir unes hores sindicals cada mes de conserge al Casal Cívic (abans Casal de Gent Gran de Berga).

El 27/12/16 em van trucar des del Servei de Gestió Administrativa de la Generalitat per dir-me si volia la feina i quines serien les meves tasques, vaig comentar-los si s’havien de fer esforços o agafar pesos ja que tinc una disminució del 59% i van dir que no. També els vaig demanar si era compatible amb una feina que tenia (quasi feia onze anys que treballava fent cobertures d’administrativa) i em van dir que no. Els vaig contestar que m’ho havia de pensar, que al dia següent el trucaria. L’endemà vaig contestar que m’interessava i em van passar els dies i l’ horari del mes de gener i una llista amb la documentació que els havia de fer arribar, doncs com a molt el 30/12/16 ho havia de deixar enllestit.

El dia 02/01/2017 vaig anar al Casal a presentar-me a la directora i tot perfecte. No recordo el dia en què vaig signar els contractes de la primera setmana, però van trucar des de Barcelona dient que en principi hauria de treballar els dies 9, 11 i 12 de gener perquè els de Prevenció de Riscos Laborals havien de valorar si s'havia de fer alguna adaptació al lloc de treball. Jo vaig dir que no, que només necessitava una bona cadira i un reposapeus.

El dia 13/01/2017 a última hora em va trucar la directora per dir-me que SI que jo faria les cobertures cada mes del conserge i que per imprevistos hi  havia una empresa de personal extern.
 
Davant d’això vaig anar a l’empresa  on treballava a comunicar que plegava perquè havia acceptat una feina per fer, també, substitucions però que eren unes hores fixes cada mes.

Vaig treballar també els dies 17, 18 i 19 de gener al mati i, els dos primers dies, com que hi va haver un imprevist a la tarda va venir una noia de l’empresa externa a fer de conserge.

Dilluns 23/01/2017 passo per el Casal a signar el contracte del dia 25 i 26 de gener i ja em diuen que els dies a cobrir el mes de febrer són el  7,9,21,22 i 23.

El dia 24 de gener tinc una trucada perduda de Barcelona. La contesto, doncs era del Servei de Gestió Administrativa i la meva sorpresa és majúscula quan em diu que deixo de fer les cobertures de conserge perquè  li han passat des del Sindicat una persona que està a la Bossa i jo vinc de fora. 

De quina borsa de treball parlen ?

No hi havia aquesta mateixa borsa de treball quan em van oferir a mi la feina?

Per què cobreix el meu lloc una persona d’una empresa externa?

Quan vaig anar al Casal a demanar explicacions només em van saber dir que l’ordre venia des de el sindicat.

Jo vaig deixar una feina davant la promesa que faria substitucions cada mes, i ara resulta que no tinc ni l’una ni l’altra i, a mes m’assabento que la persona que està al meu lloc es la noia de l’empresa externa que havia de cobrir els imprevistos. 

Només escric aquesta carta per la sensació d’impotència i injustícia que sento ja que legalment no puc fer res (no tenia cap contracte signat com a treballadora fixa discontínua), davant d'aquesta situació en què m’adono que la paraula donada no val per res, que l’administració, en aquest cas Departament de Treball, Afers Socials i Família, que és amb qui vaig signar els contractes ha prioritzat les exigències d’un sindicat i perquè m’he sentit enganyada i no m’agradaria que una altra persona passes per la mateixa situació.

Maria Dolors Freitas Nieves, veïna de Berga


Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a redaccio@naciobergueda.cat, seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones