PATUM

Tres caps de colla de la Patum demanen impugnar la reunió del Patronat on es demanava la readmissió dels expulsats i un canvi d'estatuts

Els que havien de ser els nous vestidors de Plens demanen que es doni compliment a la decisió presa per la comparsa de fer efectives les expulsions

per Aida Morales, 18 de març de 2017 a les 13:09 |
Plens de la Patum. | Carles Palacio
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Patum i el seu funcionament intern ha tornat a crear tensió entre l'Ajuntament de Berga i els caps de colla, especialment en el marc del conflicte intern amb la comparsa dels Plens. Així es va viure, segons ha pogut saber NacióBerguedà, en l'última reunió del Patronat, que es va fer aquest divendres, on la regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, van exposar en quin moment es trobava el procés de modificació dels estatuts de les comparses, i es van discutir set instàncies presentades al consistori. 

Entre aquestes, les tres entrades pels caps de colla dels Plens, Isaac Gonfaus; el del Tabal, Xavier Prat, i el de la Guita Grossa, Jordi Capdevila, en què s'exposaven tot un seguit de motius legals per impugnar la reunió del Patronat extraordinària que es va fer el passat dimecres 1 de febrer, i on es va acordar l'obligatorietat de renovar tots els estatuts interns de les comparses, amb uns punts mínims establerts pel mateix Patronat, i que els tres expulsats (Sergi Montaner, Ignasi Casasayas i Jordi Montanyà) es mantindrien dins de la colla, ja que aquestes quedaven configurades com en la darrera Patum de setembre. 


Segons ha pogut saber NacióBerguedà, en aquesta reunió es van exposar temes formals i motius jurídics per impugnar aquestes decisions, com per exemple que el Patronat no s'havia convocat correctament, o que els mateixos estatuts del Patronat indiquen que les comparses són autònomes en la seva gestió interna.

En una línia molt similar va anar tres instàncies més, presentades pels que havien de ser els tres substituts dels saltadors de Plens expulsats, Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte, que demanaven la seva incorporació de ple dret dins de la comparsa i, per tant, donar compliment a l'acord que aquesta havia pres abans de la reunió extraordinària del Patronat d'expulsar els tres vestidors.


Finalment, una última instància va ser presentada pels saltadors de Maces, que sol·licitaven al Patronat que se'ls aclarís en quina situació quedaven ells, dins d'aquesta reestructuració i renovació interna de tots els estatuts de les comparses, i poder participar en l'elaboració del nou reglament.

En aquesta reunió, ha pogut saber aquest diari, el cap de colla dels Plens va mantenir-se ferm en la decisió de les expulsions. 

 

Participació