El Grup Horitzó de Berga celebra 35 anys demanant més implicació de la ciutadania

L'entitat del tercer sector instarà els berguedans a fer-se'n sòcis i a participar de les activitats

18 de març del 2017
Grup Horitzó
Grup Horitzó | Aida Morales
El Grup Horitzó és l'única entitat d'ajuda social de la comarca únicament local. No obstant això, la seva feina ha estat visible i notable des de fa anys, i enguany, volent celebrar el seu 35è aniversari, els seus coordinadors tenen previst posar tots els esforços en tornar-la a fer reflotar. Així ho han explicat a NacióBerguedà, coincidint amb la jornada de portes obertes en motiu de l'efemèride que organitzen aquest dissabte a la plaça d'Europa número 3. 

Durant tot el matí, el local estarà obert i, a la tarda, l'entitat realitzarà una presentació de la feina feta i els objectius de futur al local dels Castellers de Berga, amb un actuació musical i debat. L'objectiu, han explicat, és repassar el passat, present i futur d'una associació que, a hores d'ara, han reconegut, necessita més suport que mai. En aquest sentit, han explicat, es demanarà a la ciutadania de la comarca que s'impliqui més amb el Grup Horitzó, que hi col·labori de la manera que sigui i, a ser possible, que els berguedans es facin socis amb una quota mensual simbòlica. 

Actualment, han relatat, el Grup Horitzó té una trentena de col·laboradors. No obstant això, només tenen les Germanes Vedrunes com a sòcies. "Aprofitant l'aniversari, esperem tenir-ne més", han declarat. Així mateix, la voluntat és continuar sent un dels referents de donació i venta de roba de segona mà, permetent, aquesta activitat, contractar persones amb problemes de salut mental. En aquest sentit, han recordat, fa uns mesos van rebre de la Fundació Social La Caixa una ajuda de 15.000 euros per comprar una màquina de tall i gravat làser que permetés fer diferents activitats amb persones discapacitades físiques o psíquiques, com ara les populars figuretes de Patum que es posen a la venda. 

"El futur del Grup Horitzó és continuar treballant a nivell comarcal", han afirmat, tot i que també es vol donar un pas més. Per això, s'està treballant en promoure una empresa d'inserció laboral, amb l'ajuda del Consell Comarcal del Berguedà, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, ajuntaments i la Taula de Salut Mental, entre d'altres. 

Grup Horitzó Foto: Aida Morales

Arxivat a