El conseller de Salut sobre l'agressió de Berga: «Hem d'enfortir la xarxa de salut mental»

Toni Comín agraeix la "resposta" dels ciutadans de Berga a la manifestació de dilluns

15 de març del 2017
Actualitzat a les 17:51h

El conseller de Salut, Toni Comín, a Berga. Foto: Aida Morales


El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha anunciat aquest dimecres a Berga que, des del Govern, s'està treballant per reforçar la xarxa d'atenció a la salut mental, per tal que, en casos, aquesta no derivi en qüestions penals. Ho ha fet després de les preguntes dels periodistes sobre la recent agressió homòfoba que van patir dos nois homosexuals a Berga el passat cap de setmana, així com la carta publicada a El Periódico per la mare de l'agressor, manifestant els problemes que estava tenint amb el seu fill en el tractament del TDH, i la manca de suport de les administracions públiques en aquest sentit. 

Per això, i segons el conseller, aquest 2017 el pressupost en salut mental de la Generalitat s'incremantarà en 70 milions d'euros, 8 dels quals es destinaran a la xarxa de psiquiatria i psicologia de centres penitenciaris. Tal com ha manifestat, quan hi ha conflictes, hi ha una "frontera molt complicada" entre l'hospitalització psiquiàtrica i el sistema penitenciari, ja que determinats trastorns mentals "poden derivar", ha dit, en problemes penals. 

Per això, considera que "s'ha d'enfortir la xarxa de salut mental" perquè totes aquestes qüestions puguin ser tractades com a "problemes de salut", i evitar trepitjar la línia penal. 

Suport de la Generalitat i agraïment als berguedans

Comín també ha volgut deixar molt clar la "condemna rotunda" a l'agressió, així com agrair el suport i l'escalf de la ciutadania de Berga que, en molt poques hores, va respondre amb una manifestació multitudinària en suport a les víctimes. Amb elles, ha explicat, ja s'ha reunit per traslladar-los el "suport del Govern" que, segons ha afirmat, hi està treballant "de manera professional". 

"Els ciutadans de Berga van respondre per això ens n'hem d'alegrar moltíssim", ha assegurat. Un fet que reafirma que "la cultura del país està on ha d'estar", i que la gent defensa el dret "d'estimar-se com es vulgui". "Vull manifestar el meu optimisme; tenim la llibertat garantida", ha sentenciat. 
Arxivat a