Berga té una despesa per habitant per sota de la mitjana, però destina un 42% a serveis públics bàsics

L'Ajuntament de Berga destina un 9,88% del pressupost a sufragar deute públic | La despesa per habitant és major que a Vic i Manresa

Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 10:44h
Despesa per habitant de Berga, en comparació amb la mitjana de la demarcació i Catalunya
Despesa per habitant de Berga, en comparació amb la mitjana de la demarcació i Catalunya | Portal de transparència
El portal de transparència de la Generalitat permet desgranar, comparar i dividir els comptes econòmics dels diferents consistoris, per tal que tots els ciutadans tinguin un coneixement precís de a què es destinen les arques municipals i a quines partides s'està donant prioritat. A la capital del Berguedà, per exemple, dels 18.584,573, un 42,85% del total s'està destinant a serveis públics bàsics, com poden ser seguretat i mobilitat ciutadana, habitatge i urbanisme, benestar comunitari i medi ambient. Una priorització de 490,48 euros per habitant, superior a la mitjana de Catalunya i de la demarcació de Barcelona. 

En segon lloc, on més diners del pressupost es destinen ésa la producció de béns públics de caràcter preferent, és a dir, sanitat, esports i, sobretot, educació i cultura, que s'emporten més del 80% del pressupost d'aquesta àrea. I en tercer lloc, amb un 17% del pressupost, hi ha les actuacions de caràcter general, que inclouen material, imprevistos, administració general o administració financera i tributària. 

Segons les mateixes dades, també es destina un 9,88% del pressupost a sufragar el deute públic, amb un deute viu de 17,1 milions d'euros, segons dades del 2015. 

Despesa per habitant inferior a la mitjana

A Berga, la despesa per habitant és inferior a la mitjana de la demarcació i de Catalunya, segons el portal de transparència. En aquest cas, és de 1.144,52 euros, mentre que a la província de Barcelona és de 1.256,34 euros, i a Catalunya, de 1.362,42 euros. En comparació amb altres capitals de comarca com Vic o Manresa, però, aquesta puja posicions, ja que la despesa per habitant d'aquestes dues ciutats no arriba als 1.000 euros. 

El portal de transparència també permet veure en què gasta cada ajuntament de Catalunya a través d'un mapa.
Arxivat a