Detingut un jove de 19 anys com un dels autors de l'agressió homòfoba a Berga

Està previst que el noi, de 19 anys, vagi a declarar al llarg d'aquest dilluns a la comissaria de la capital del Berguedà

Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 12:49h
Els dos joves agredits a Berga
Els dos joves agredits a Berga
Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor, de 19 anys, de l'agressió homòfoba que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Berga. Segons fonts policials, està previst que els Mossos prenguin declaració al noi al llarg d'aquest dilluns a la comissaria de Berga.

D'altra banda, el cos policial està investigant si hi ha més persones implicades en l'atac que va patir una parella aquest diumenge a la matinada davant de la discoteca La General després de fer-se un petó. Alguns testimonis apunten a 4 o 5 agressors. Un cop hagin pres declaració a totes les parts, els Mossos decidiran quin delicte tipifiquen, tot i que fonts policials han expressat que les lesions no serien greus.
 
Segons la Policia Local, dos joves s'estaven fent un petó davant de la sala de festes quan un desconegut els va increpar i agredir. Fins al lloc s'hi va desplaçar una ambulància del SEM que va evacuar els ferits a l'Hospital General de Berga amb ferides lleus. Els dos nois van denunciar l'agressió davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga diumenge al matí. A partir d'aquí, la policia catalana va engegar una investigació que ha portat a la detenció del presumpte agressor. 

D'altra banda, el propietari de la discoteca La General ha explicat a l'ACN que en l'agressió hi haurien participat entre 4 i 6 persones. Segons Marià Miró, el porter de la sala va ser "testimoni directe dels fets" i, tot i que ha relatat que l'agressió la va iniciar només un noi, "després s'hi va afegir més gent". El responsable de la discoteca també ha afirmat que tots els agressors tindran vetada l'entrada a La General "de manera indefinida".

Aquest dilluns a les set de la tarda es farà un acte de protesta a la plaça de Sant Pere de Berga per condemnar l'agressió i mostrar el suport als dos agredits i a la comunitat LGTBI.