1 de 10
homofòbia

L'Ajuntament de Berga assegura que «no permetrà» que l'agressió homòfoba quedi «impune»

El consistori afirma que "emprendrà les mesures judicials oportunes"

Façana de l'Ajuntament de Berga | Adrià Costa
per Redacció, 12 de març de 2017 a les 22:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga ha condemnat, a través d'un comunicat, l'agressió homòfoba que dos joves han patit a la ciutat aquest cap de setmana per fer-se un petó en públic. Per això, ha assegurat que "no permetrà" que aquesta quedi "impune", ja que "atempta" contra el dret del propi cos i la lliure expressió de la sexualitat. A banda, ha assegurat, els fets són "intolerables i molt greus", i no haurien de produir-se en societat, ja que la llibertat és un "bé comú" que, tal com ha indicat, s'ha de "salvaguardar i respectar".

En aquest punt, doncs, el consistori ha recordat que s'està treballant cap a una "ciutat lliure d'homofòbia", comptant amb un Pla Contra l'Homofòbia des del 2013, i dins de la Xarxa de Municipis LGTBI, per tal de desenvolupar polítiques municipals encarades a la defensa d'aquest col·lectiu. Per això, ha informat, "posa a disposició tots els mecanismes per a l'acompanyament i suport a les víctimes", i "estarà al costat" seu, ha assegurat, per fer valdre totes les eines socials i legals que garanteixen els drets a les persones. 

 
Participació