Gironella crea un ple municipal infantil i signa un conveni per desplegar la fibra òptica

L'Ajuntament de Gironella aprova un conveni entre el consistori i la Fundació Guifi.net, pel desplegament de fibra òptica

Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 19:15h

Ple de Gironella Foto: AjGironella


L'Ajuntament de Gironella tindrà, a partir d'ara, un nou òrgan municipal que vetllarà pels interessos dels infants, tal com ho fa el ple de cara a tots els ciutadans del municipi. Serà el nou Consell d'Infants de Gironella, que emularà el format d'un ple municipal, i que estarà conformat per 11 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles del municipi. Així es va aprovar dilluns en sessió plenària, amb l'objectiu de continuar el Projecte Educatiu engegat l'any 2012. 

Aquest Consell d'Infants estarà presidit per un electe que en farà només l'acompanyament, i preveu sessions informatives prèvies perquè els alumnes entenguin el seu funcionament. Respecte d'aquest, el consistori incorporarà una partida pressupostària perquè pugui desenvolupar propostes a partir del mes de setembre vinent. En aquest cas, ha informat l'Ajuntament de Gironella, la previsió és que el mandat sigui de dos anys, i que durant aquests els alumnes puguin desenvolupar les idees que considerin més interessants, així com conèixer el funcionament de les institucions. 

Per altra banda, durant el ple extraordinari d'aquest mes de març també s'ha aprovat un conveni entre el consistori i la Fundació Guifi.net, pel desplegament de fibra òptica al municipi. Aquesta empresa farà el seguiment i orientació del projecte que l'Ajuntament capitanejarà. Actualment, Gironella és un dels pocs pobles que ha apostat per assumir la instal·lació de la xarxa des del consistori, per posar a disposició d'operadors privats la infraestructura a través d'un concurs públic. 
Arxivat a