Borredà instal•la leds als principals carrers del poble per fomentar l’estalvi i la sostenibilitat

El consistori preveu canviar tots els punts de llum del poble el 2018

Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 10:47h
L’Ajuntament de Borredà ha posat en marxa la tercera fase de canvi de llum tradicional per leds, amb l’objectiu que el 2018 tot el poble s’il•lumini de forma més sostenible, alhora que es pugui aconseguir un estalvi d’energia. Aquesta última actuació s’ha portat a terme per un import de 3.400 euros, subvencionats 3.000 per la Diputació de Barcelona, amb els quals s’han pogut canviar 13 punts de llum situats a la plaça Major i part del carrer de la Font. 

Així mateix, han indicat des de l’Ajuntament, s’ha fet una altra petició a la Diputació per poder canviar els llums del carrer Manresa i adjacents. Ara pera ara, s’estan provant unes bombetes de 50 i 70 W, per comprovar quina és la potència adequada. En funció de la llum, es decidirà per una o altra, tenint en compte l’estalvi d’energia i econòmic. A banda, però, també cal tenir en compte la millora de la visibilitat nocturna del cel quan totes les faroles compleixin els requisits derivats de la normativa de contaminació lumínica. 

Segons el consistori, una vegada s’hagin canviat les faroles, s’iniciarà una última fase consistent en canviar els focus de les instal•lacions esportives i altres equipaments, com ara l’aparcament municipal.