infraestructures

La Comissió de Seguiment de la depuradora de Borredà comença a estudiar el nou projecte

Els veïns, els grups polítics i l'ACA es reuneixen per posar sobre la taula la primera proposta

per Redacció, 9 de març de 2017 a les 12:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Terreny on ha d'anar situada la depuradora de Borredà Foto: Cedida

El nou projecte de depuradora de Borredà ja s'ha posat sobre la taula. Ha estat en la primera reunió de la Comissió de Seguiment d'aquesta nova infraestructura, on han participat membres de l'equip de govern, dels grups de l'oposició, de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i tres persones en representació dels veïns afectats. 

En aquesta primera reunió, presidida per l'alcalde, Joan Roma, i amb presència del tècnic municipal i la secretària accidental, el representant de l'ACA, Guillem Peñuelas, acompanyat per dos tècnics de l'empresa OMS-SACEDE, redactors del projecte modificat, han anant detallant les característiques de la nova depuradora, una vegada recollides les peticions en les darreres reunions. 


Sobre el nou projecte, s'ha donat còpia resumida a tots els grups municipals perquè el puguin estudiar i fer al·legacions o esmenes i, en els propers dies, es té pensat elaborar un calendari amb terminis de tramitació, inici i finalització de les obres, en funció dels canvis que es presentin. Per altra banda, han indicat des del consistori, les persones que vulguin veure presencialment el projecte ho poden fer a l'Ajuntament en horari d'atenció al públic, o bé consultar-lo a la web municipal. La previsió, han indicat, és poder tenir el projecte executiu en tramitació d'aquí a un mes, aproximadament. 

Aquest pas es pot donar després de l'acord entre els veïns de Borredà i l'ACA, on s'indica que finalment la instal·lació serà totalment coberta i s'evitaran així les possibles pudors que preocupaven els veïns. En un principi, aquests reclamaven el trasllat de la depuradora a uns altres terrenys, ja que se situava a tan sols 90 metres de les cases, però l'ACA sempre s'ha mostrat contraria a aquesta possibilitat. Finalment, s'ha aconseguit arribar a un punt entremig i els veïns han acceptat que no es traslladi, però que a canvi que es faci coberta. Les obres, que estan aturades des del passat mes de novembre, es reprendran en un termini màxim de sis mesos, un cop s'hagi enllestit el nou projecte..

 

Participació