Homenatgen quatre empreses centenàries del Berguedà

Ca l'Agustí, la Fleca Pagès, la Dolceria Alberich i la Dolceria Pujol reben una distinció per la seva longetivitat

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 22:13h
Representants de les empreses centenàries premiades
Representants de les empreses centenàries premiades | Diputació de Barcelona

La Xarxa de Productes de la Terra ha homenatjat una cinquantena d'empreses agroalimentàries centenàries de les comarques barcelonines. Entre aquestes, n'ha premiat quatre de berguedanes que destaquen per la seva longetivitat: Ca l'Agustí de Cercs, la Fleca Pagès de la Pobla de Lillet, i la Dolceria Alberich i la Dolceria Pujol de Berga.

La distinció s'ha produït en el marc del Fòrum Gastronòmic que es realitza a Barcelona fins aquest proper dijous 23 d'octubre, i l'acte ha estat presentat pel vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i també alcalde de Cercs, Ferran Civil, i el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Joan Roca.

Cap de les empreses berguedanes ha près la paraula a l'acte, tot i que sí que ho han fet dues representants del col·lectiu homenatjat, Casa Graupera i Pastes Sanmartí, del Maresme i del Vallès Occidental, respectivament. Aquestes, han destacat les dificultats que comporta fer previure una empresa durant tants anys, així com el valor afegit d'aquesta longetivitat. En aquest sentit, cal destacar que Ca l'Agustí va començar la seva activitat el 1884, que la Dolceria Alberich ho va fer dos anys després, que la Dolceria Pujol va engegar el 1850 i que la Fleca Pagès de la Pobla de Lillet va començar a produir el 1907.

Durant l'acte, també hi han intervingut els xefs Nandu Jubany (Can Jubany) i Joan Roca (Celler de Can Roca), així com l'organitzador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau.