Guardonen la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa

Vicenç Linares valora molt positivament els reconeixement pel projecte de construcció d’un centre de biomassa forestal per a la producció d’energia tèrmica

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 12:34h

Biomassa forestal Foto: A.U.


La Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa ha rebut un dels Premis Alfons Ortuño d’innovació i bones pràctiques que atorga l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). Concretament, ha estat guardonada amb un dels premis especials del jurat pel projecte de construcció d’un centre de biomassa forestal per a la producció d’energia tèrmica. 

Aquest premi, que va recollir el president de l’entitat i alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, destacava la coordinació dels ajuntaments de la mancomunitat i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per a la gestió integral dels boscos de titularitat pública, així com la generació de llocs de treball directes i indirectes en aquest àmbit. El projecte, però, també inclou l’aprofitament de la biomassa per a usos tèrmics en els equipaments municipals i el desenvolupament d’un centre de consum que s’està construint al Polígon Industrial de La Valldan de Berga.    

En total, una trentena de projectes van participar als premis, que busquen reconèixer de forma honorífica les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes. En aquest sentit, Linares ha afirmat que des de la Mancomunitat es valora molt positivament aquest premi, ja que s’està apostant per generar idees innovadores en la gestió dels boscos a través de l’economia circular. Així, ha considerat satisfactori que “un projecte tan petit” hagi estat reconegut “davant dels projectes de grans administracions públiques que compten amb una major capacitat pressupostària i logística”. 
 

Biomassa forestal. Foto: Adrià Costa


La Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa està formada pels municipis de Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol, La Pobla de Lillet i Saldes. La seva finalitat és la gestió de les masses forestals en boscos de titularitat pública, i el seu aprofitament sostenible.

L’acte de lliurament dels Premis Alfons Ortuño es fa fer aquest dimarts a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i va comptar amb la presència de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el director de l’EAPC, Agustí Colomines; la directora general de Funció Pública, Susanna Bouis i del síndic de Comptes de Catalunya, Jaume Amat, a més del fill i el germà d’Alfons Ortuño.