Joan Antoni López Noguera sobre el cas del «Teti»: «Em sembla respectable la decisió de la Fiscalia»

El president del PP a Berga afirma que "respecta" les decisions judicials

07 de març del 2017
Actualitzat a la 13:41h

Sergi Rodríguez, Foto: Aida Morales.


L'exregidor del PP a Berga i president del partit a nivell local i comarcal, Joan Antoni López Noguera, ha fet valoració, aquest dimarts, de la decisió de la Fiscalia de demanar l'ingrés a presó de Sergi Rodríguez "Teti", malgrat que la sentència de l'Audiència de Barcelona era inferior a dos anys. Tal com ha afirmat als mitjans de comunicació, li sembla "totalment respectable" aquesta decisió, ja que el ministeri públic és un "estament judicial lliure". 

"Sempre hem dit que respectarem les decisions judicials", ha afirmat, tot afegint: "Qui som nosaltres, per posar-nos en les decisions, tant dels jutges com dels fiscals". 

Fa pocs dies, la Fiscalia va entrar una petició expressa als jutjats perquè, en el cas de Rodríguez, la pena de presó d'un any es fes efectiva, donat el "profund menyspreu" del jove cap a l'estat de dret. Rodriguez es va asseure a la banqueta dels acusats el passat 21 juny, per un suposat delicte d'atemptat contra l'autoritat, després que el 2012 durant el Passacarrers de la Patum donés un suposat calbot a l'exregidor del popular.

Per això, va ser condemnat el passat mes de setembre, quan va sortir la sentència de l'Audiència de Barcelona, a un any de presó i a pagar una multa de 1.080 euros. Per aquests fets, primer qualificats de falta, tot i que després considerats com a delicte, es demanaven quatre anys i nou mesos de presó, així com una multa de 3.600 euros. No obstant això, després del judici, tant la Fiscalia com l'acusació van rebaixar a un any la pena de presó.

Negativa als pressupostos

López Noguera ha fet aquestes declaracions en un acte amb el president del partit a la demarcació de Barcelona, Alberto Villagrasa Gil, que ha explicat els motius de la negativa del Partit Popular als pressupostos de la Generalitat. "És el pressupost del monotema de l'independentisme", ha declarat aquest, que ha criticat que es destinin cinc milions d'euros al procés quan, per altra banda, es desatenen les "necessitats reals de Catalunya". 

Concretament, ha dit, s'haurien de prioritzar les "necessitats socials", invertir més en sanitat i educació i, per exemple, "treure els barracons de Catalunya" que, en el cas de Berga, ha recordat el president local, encara es poden veure al SES Serra de Noet. 

En aquest sentit han anat les peticions del PP del Berguedà, que ha demanat que la Generalitat participi en projectes de cofinançament amb l'estat, i que es cobreixin les "necessitats del territori", com ara el nou institut, que fa anys que està en tràmits: "El Govern es vol gastar els diners en coses que no van enlloc". 
Arxivat a