La discoteca La General també demana que la Policia Local patrulli per la zona per evitar soroll

Els propietaris de la sala de festes van entrar una instància a l'Ajuntament de Berga demanant mesures | Segons han afirmat, la seva voluntat és "de col·laboració amb el que faci falta"

06 de març del 2017
Actualitzat a les 21:35h
Pancartes a l'entorn de la General, on els veïns demanen poder descansar.
Pancartes a l'entorn de la General, on els veïns demanen poder descansar. | Aida Morales
Els propietaris de la discoteca La General de Berga han volgut posar-se al costat dels veïns, arran del problema amb el soroll que s'està esdevenint a la Ronda Moreta i al carrer Maixerí de Berga, a causa de la gent que es concentra a la sortida de local, durant les matinades de divendres i dissabte. Segons han explicat a NacióBerguedà, volen manifestar la seva "completa voluntat de col·laboració amb tot el que faci falta" per solucionar aquest aspecte que, tal com han recordat, els implica però és aliè a la seva responsabilitat. 

En aquest sentit, doncs, han recordat que, dins de la discoteca es compleixen totes les normatives de so i que, precisament l'any 2012 ja es va realitzar una inversió important dins del local per acabar-lo d'aïllar. En aquest punt, la problemàtica dels grups de gent els afecta de retruc, i també els preocupa, han indicat, ja que són conscients que pot molestar els veïns. 

A més, i segons han indicat, a mitjans del 2015 van entrar una instància a l'Ajuntament de Berga, demanant que el consistori prengués mesures per disminuir el soroll a les rodalies de la sala. "Nosaltres hem aplicat totes les mesures de control de soroll internes que ens corresponen, segons la legalitat vigent, així com tancar portes i finestres i col·locar cartells demanant el descans dels veïns", citaven a la instància. No obstant això, consideraven important que el consistori col·loqués algun element reductor de la velocitat davant de la Ronda Moreta número 20, i que hi hagués, de manera "més continuada" la presència d'una patrulla de la Policia Local. 

Aquest aspecte, han explicat, és el que consideren que seria més útil per disminuir les molèsties. "Només que hi hagués un cotxe amb llums blaves al voltant tindria efecte dissuasiu", han afirmat. 

Així mateix, han assegurat que ja han tingut "converses informals" amb alguns veïns, i que els han manifestat la seva preocupació i voluntat de solucionar-ho. 

Aquesta setmana, els dos carrers que rodegen la sala de festes s'han despertat amb diverses pancartes i cartells per reivindicar el dret dels veïns a descansar. Tal com ja van explicar, el principal problema són els grups de persones que es concentren al carrer, sortint de la discoteca. Davant d'aquests casos, han remarcat, l'únic que demanen és que la Policia Local sigui més recurrent en aquesta zona, realitzant tasques de dispersió dels grups, per tal que no es quedin parlant i cridant al mig del carrer. 
Arxivat a