Els nous pressupostos incrementaran la partida destinada als parcs naturals

Ho ha avançat el president Puigdemont a la Vall de Boí, on ha estat de visita aquest dissabte

ACN
06 de març del 2017
Actualitzat a la 13:25h

Puigdemont ha visitat l'estació d'esquí de Boí Taüll. Foto: ACN


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avançat que quan s'aprovin els pressupostos s'incrementarà la dotació pressupostària destinada als Parcs Naturals i Nacionals que estan sota la custòdia de la Generalitat. Puigdemont ha assegurat que tant pel que fa al patrimoni clàssic com pel que fa al patrimoni immaterial, el tradicional o en l'activitat econòmica dels esports d'hivern, la Generalitat "hi ha estat com a soci actiu".

"El Govern s'ha arremangat i ha buscat la manera de poder resoldre qüestions generals, com el turisme d'esquí, o més particulars", ha afirmat el cap de l'Executiu català. Puigdemont ha participat aquest dissabte en una reunió al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça. El president ha aprofitat la seva intervenció per fer un reconeixement a l'esforç del territori per aconseguir l'arrelament de la seva gent.

"Totes les activitats que ajuden a arrelar la gent al territori per nosaltres com a Govern formen part de les nostres prioritats i coincideixen amb les vostres", ha assegurat. En aquest sentit, ha afirmat que "avui allò que arriba a nivell europeu del que està passant aquí atrau i acaba donant vida, llocs de treball, riquesa i activitat i contribuint a arrelar la gent al territori".

Posteriorment, en declaracions als periodistes i en ser preguntat sobre l'execució d'algunes infraestructures prioritàries pel territori, el president ha insistit que el Govern "continuarà abocat a la queixa fins que no tinguem la capacitat de decidir sobre els recursos ja generem, que ja tenim, i no hauríem d'anar a buscar per fer les inversions".

Amb tot, ha recordat que ja s'han atès algunes demandes d'eixos de comunicació claus per la mobilitat del Pirineu i que gràcies també a la participació del territori s'ha pogut garantir l'accés a les pistes d'esquí amb unes condicions que no s'havien pogut en altres anys anteriors. A més, ha assegurat que cal seguir treballant per garantir la mateixa qualitat de connectivitat en tecnologies com a la resta del territori.