El Carnestoltes de Gironella ironitza sobre l'equip de govern i es reafirma en el «desordre»

"Inventem" guanyen el primer premi local, mentre que "Olvan fly" són la millor comparsa forana | L'alcalde, David Font, és el protagonista de dues carrosses

04 de març del 2017
Actualitzat el 06 de març a les 15:48h
Diverses persones disfressades en el Carnestoltes de Gironella, amb una de les carrosses inspirades en l'alcalde, David Font
Diverses persones disfressades en el Carnestoltes de Gironella, amb una de les carrosses inspirades en l'alcalde, David Font | Aida Morales
La ironia i el bon ambient han marcat, aquest dissabte, la rua del Carnestoltes de Gironella. Una festa participativa i participada, marcada pel "desordre", la música i la disbauxa, on també ha fet acte de presència la burla, tot i que emmascarada entre festa i permissivitat. En conjunt, més de 690 persones s'han inscrit a la rua, amb 20 comparses diferents, algunes de les quals han bromejat, des de la vessant més positiva, amb la figura de l'alcalde, David Font, o del regidor de Festes, Lluís Vall. 

El Carnestoltes ha començat a concentrar disfresses a partir de les 17.00 hores, i mitja hora després, ja estava tot preparat per iniciar una rua de màxims, encapçalada per La Perla, la Tocada del Bolet, la Perla Negra i la MegaPubilla de Gironella, entre d'altres, que han animat grans i petits entremig de les cinc xarangues que s'intercalaven entre les comparses. 
 

La comparsa guanyadora del Carnestoltes de Gironella Foto: Aida Morales


Pel que fa als premis, "Inventem" s'ha endut els 800 euros de la millor comparsa valorada pel jurat, mentre que "Tacades del bolet" ha estat el mereixedor del segon premi, de 500 euros, i la comparsa dels "Unicorns" ha estat la tercera millor, emportant-se 300 euros. A més, i per fomentar la participació de grups de fora del municipi, l'Ajuntament també ha atorgat un premi de 300 euros a la millor comparsa forana, que ha estat per "Olvan Fly". 

Durant la rua, el jurat no ha volgut premiar la grandiloqüència de les comparses, sinó la seva originalitat i l'ambient que cadascuna ha aportat. Totes han començat i finalitzat al Local del Blat, on han fet una desfilada desordenada al ritme de les xarangues i s'han entregat els premis. 

A Gironella, les comparses han estat variades. Des de robots, fins a bufons, guàrdia civils, abelles, núvols, follets, sevillanes, girafes o videojocs, que han ambientat i omplert de color els principals carrers del poble, en un Carnaval que cada any creix en prestigi i dimensió.
 

GALERIA DE FOTOS del Carnestoltes de Gironella

Arxivat a