Impuls estén la mà a CiU per fer el nou Pla de Joventut de Berga

El grup no adscrit afirma que el pla “no tindrà sentit” si no és fruit d'un procés de participació ciutadana

per Redacció, 21 d'octubre de 2014 a les 16:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup de regidors no adscrits Impuls pel Berguedà ha fet una clicada d'ullet a l'equip de govern de l'Ajuntament de Berga per tirar endavant un Pla Local de Joventut que sigui “de consens” i que garanteixi efectivitat en el seu àmbit. 

Impuls ho ha fet públic aquest dimarts en un comunicat, on afirma “estendre la mà a l'equip de govern” i ajudar-lo “en tot allò que faci falta”. No obstant això, també en destaca alguns punts a tenir en compte per garantir que el projecte respongui a les necessitats del jovent de la ciutat.


En primer lloc, afirmen que per fer un nou Pla de Joventut, caldria realitzar prèviament una valoració del vell. En aquest punt, indiquen que Impuls ja va entrar, el 2012, una petició al registre demanant la valoració de l'últim Pla, que caducava a finals del 2011. L'objectiu d'aquesta demanda, han especificat, era saber quines eren les actuacions que s'havien portat a terme i quines no, per conèixer els punts forts i febles de les polítiques de jovent. 

Paral·lelament, el grup municipal va presentar una proposta que es va aprovar per unanimitat al ple de l'Ajuntament en què es proposava un procés de participació per redactar el nou pla. Això no es va portar a la pràctica, de manera que consideren que l'acord municipal s'ha de complir amb la redacció del nou full de ruta, i que aquest ha de comptar amb la participació del jovent de la ciutat: “El nou PLJ no tindrà sentit i serà difícil d'aplicar i desplegar, si no és fruit d'un procés de participació”.


A més, i perquè el nou pla sigui efectiu i no quedi “en paper mullat”, afirmen que caldrà constituir una comissió de control que faci el seguiment de les polítiques de joventut. 

Nou local de joventut

Impuls veu el nou PLJ com una “oportunitat” per definir els usos del que serà el nou local de joventut, situat al carrer Mossèn Espelt, ja que aquests, actualment, no consten en cap document.

També recorden que una de les mocions que van presentar el desembre del 2013 proposava centralitzar els serveis de joventut de l'Ajuntament de Berga i del Consell Comarcal en aquest nou local. D'aquesta manera, s'ajudaria a racionalitzar l'administració pública i a no duplicar els serveis de joventut. 

Per això, veuen necessari que aquest pla contempli tot allò que tingui a veure amb el local -en obres des del 2011-, perquè els seus usos siguin més “efectius i eficients”.

L'Ajuntament comença a redactar el Pla

El consistori de la capital berguedana va anunciar fa prop d'una setmana que s'havia començat a treballar per tal de realitzar el nou Pla Local de Joventut. En aquest procés, l'area encarregada ja ha iniciat les reunions amb els tècnics i altres professionals per tirar endavant el nou projecte, que també es complementarà amb l'opinió de tots els joves d'entre 12 i 30 anys que vulguin participar en un qüestionari que l'Ajuntament ha fet públic.

 

Participació