CDC alliçona la CUP sobre com gestionar la Policia Local i demana a aquesta impedeixi als anarquistes col·locar noves plaques

L'alcaldessa dóna les gràcies pel "suport" rebut davant del cas de l'estelada | Biarnés li recorda que ha valgut la pena "explicar-se davant del jutge" | L'Ajuntament dóna suport als treballadors d'Iberpotash

02 de març del 2017
Actualitzat a les 22:14h
Grup de CDC a l'Ajuntament de Berga.
Grup de CDC a l'Ajuntament de Berga. | Aida Morales
El regidor de CDC de Berga, Antoni Biarnés, ha estat clar i molt contundent respecte de la memòria de la Policia Local de Berga, i també sobre la notícia que han fet els anarquistes de l'Ateneu Terra i Llibertat, que han anunciat que aquest dissabte realitzaran un nou canvi de nom de carrers. Sobre això, el convergent ha reclamat a l'equip de govern que actuï a priori, i que "impedeixi" que hi hagi un canvi de plaques. 

Una proposició que ha encetat un debat intens amb l'alcaldessa, Montse Venturós, que ha recordat que, en cap cas, es tracta d'un canvi de plaques, i ha recordat que, actualment, hi ha molts altres expedients oberts, malgrat que aquest sembla que és "només" el que importa al grup convergent. En aquest sentit, Biarnés ha retret a Venturós que "estan tardant molt" a resoldre l'inici de l'expedient sancionador que hi ha contra els anarquistes, i ha criticat que l'alcaldessa tingui un "problema organitzatiu". "Potser sí", li ha contestat Venturós, que ha sentenciat: "Una cosa és que considerem o no que s'hagi de multar una cosa com aquesta, però li asseguro que no hem frenat cap tipus d'expedient". 

Sobre això, Biarnés ha demanat que s'iniciï un procés participatiu que serveixi per "recollir aquest sentiments i discutir-los", tot i que sempre hi ha d'haver l'acord dels veïns afectats, ja que "són els que pateixen els noms que els hi toquen". Respecte d'això, ha contestat Venturós, molts dels canvis de plaques són amb el vistiplau d'aquests veïns.

Després d'analitzar la Memòria de la Policia Local, ha continuat Biarnés, ha lamentat diversos aspectes, com ara que hi hagi torns "amb només un agent". "Això sembla innacceptable", ha afirmat, i ha demanat al regidor de Governació, Francesc Ribera, que hi faci "alguna cosa", ja que amb els efectius que hi ha actualment, es pot configurar un calendari de torns que ho garanteixi: "Això és responsabilitat seva". 

En aquest sentit, Ribera ha assegurat que, amb els agents que hi ha, "no és possible", malgrat que s'han estat "mesos i setmanes" buscant la manera: "No és tant senzill com agafar els agents i dividir-los en els torns que hi ha en un any, sinó que hi ha moltes condicions que emanen del conveni i de la llei". Respecte d'això, Biarnés ha sentenciat que, segons els seus càlculs, amb la plantilla actual sí que es poden fer torns: "I si ho dic és perquè tinc la convicció que es poden fer". Al que Venturós ha contestat que, si té una proposta, que la faci arribar. En aquesta mateixa línia, el regidor d'ERC Jordi Pujals ha demanat als convergents que, efectivament, enviïn a l'equip de govern la proposta, ja que des d'ERC tenen "dubtes" que això sigui així.
 

El regidor de Governació, Francesc Ribera Foto: Aida Morales


Un ple municipal de mocions i consensos

Més enllà de la situació de la Policia Local i de demanar el compliment de l'Ordenança de Civisme, el ple de Berga ha discorregut sense massa polèmica, amb dues mocions presentades per ICV sobre el sistema de pensions i les clàusules sòl qua han estat aprovades per unanimitat, i la proposta d'alcaldia de donar suport als treballadors d'Iberpotash, en pro d'una mineria sostenible i compromesa amb el medi ambient

Un ple, per altra banda, en què la nova regidora republicana, Dolors Tous, ha pres possessió del càrrec, i on s'ha acordat, sense massa problemes, el text refós que permetrà donar passes endavant per a la urbanització del terreny on s'ha d'ubicar el nou edifici del SES Serra de Noet."Ens alegrem que es vegi la llum al final del túnel", ha afirmat el regidor d'ERC, Jordi Pujals. En aquest sentit, ha dit, el més important és tenir clar i batallar perquè aquesta instal·lació no només inclogui un institut, sinó una Escola d'Adults i d'Idiomes, amb les mateixes condicions que hi ha actualment. Sobre això, l'alcaldessa ha explicat que la Generalitat només contempla horaris de tarda, però que s'està en negociacions perquè també pugui haver-hi servei matinal. 

Agraïment de l'alcaldessa arran de la sentència

Venturós no ha volgut tancar el ple municipal sense fer un agraïment a tots els ciutadans pel "suport" rebut arran de les denúncies per delicte electoral després d'haver-se negat a treure l'estelada del balcó de l'Ajuntament en dos comicis. "Ara esperem que la Fiscalia no faci cap tipus de recurs respecte d'aquesta sentència", ha afirmat, sobre l'arxivament de la causa. 

Diversos regidors també l'han felicitat, tot i que, des de CDC ha resultat una felicitació enverinada. "Això evidencia que val la pena anar-se a explicar davant del jutge", ha recordat Biarnés, que ha remarcat: "Sembla que les explicacions han servit per alguna cosa".