L'Ajuntament de Berga es compromet a assessorar sobre les clàusules sòl i a defensar un sistema públic de pensions

ICV presenta dues mocions que són aprovades per unanimitat

02 de març del 2017
Actualitzat a les 20:52h
El regidor d'ICV, Joan Torres, al ple de Berga.
El regidor d'ICV, Joan Torres, al ple de Berga. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous per unanimitat les dues mocions presentades per ICV, per tal de comprometre's a assessorar sobre les clàusules sòl, i a defensar el sistema públic de pensions i evitar la precarització social. Les mocions, que ha defensat el regidor ecosocialista Joan Torres, han estat aprovades amb paraules dolces per part de la resta de regidors, que han considerat un "encert" presentar-les, tot i que, concretament en la segona, l'Ajuntament de Berga poc fer poc en aquest sentit. 

Pel que fa a les clàusules sòl, s'ha aprovat oferir serveis gratuïts i de primera acollida a tots els ciutadans, ja siguin col•lectius o persones individuals, que es vulguin assessorar sobre els seus drets davant de les clàusules sòl, per tal de donar compliment a la sentència del Tribunal Suprem i del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. 

Respecte d'aquestes, la regidora d'Atenció a les Persones, Anna Alsina, ha destacat que ja s'ha parlat amb el Consell Comarcal per programar, durant els mesos d'abril i maig, dues jornades informatives, tot i que ha reconegut que els casos s'hauran de tractar, més enllà, de forma individual. "Trobem molt encertada la moció i demanem a la ciutadania que ho revisin", ha continuat el regidor convergent Ramon Minoves, mentre que la socialista Rosalia Monroy ho ha celebrat, i la republicana Ermínia Altarriba ha afegit que troben "molt bé" que es doni suport a la ciutadania "davant dels abusos de la banca, que han sigut molts i constants". 

Pel que fa a la moció sobre pensions, la moció reclamava la "derogació" de les darreres reformes de pensions, aplicades el 2011 i el 2013 per tal de garantir unes pensions dignes. En aquest camí, però, el regidor ecosocialista indicava que això és important, tant si es continua dins de l'estat espanyol com si hi ha una república catalana. Respecte d'això, tots els grups hi han votat a favor, tot i que el PSC ha criticat, altra vegada, que mocions supramunicipals s'aprovin, sense que en realitat es pugui fer massa res: "Aprovar això en un ple municipal o no som capaços, ni d'asfaltar, és poca cosa". 
Arxivat a