​Josep M. Guilanyà: «El Panda Raid és una manera solidària de desconnectar»

Quatre equips del Berguedà participen enguany en aquesta cursa benèfica de Madrid a Marràqueix

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 15:44h
Josep M. Guilanyà recolzat al seu panda
Josep M. Guilanyà recolzat al seu panda | NacióBerguedà
Aquest dissabte, 4 de març, prop de 300 pandes començaran una cursa solidària que els portarà de la capital de l'estat espanyol fins a Marràqueix. D'aquests, quatre són del Berguedà. Guiats només per un road book, per un mapa amb indicacions, i dormint sempre en tendes, hauran d'anar superant les etapes. Només hi són admesos els models Marbella i Panda de la marca Seat, i el seu cosí germà de la Fiat. 

Un dels participants a la cursa és el navasenc, resident a Berga, Josep Maria Guilanyà. Juntament amb un amic d'infància, Xavi Vall, aniran compaginant-se la conducció d'un panda taronja que van comprar ja preparat, d'una edició anterior del raid, i que han acabat de posar a punt. Fins als últims dies, li han estat fent reparacions per tal que llisqui des de Madrid fins als camins desèrtics del Marroc. 

"El Panda Raid és una manera solidària de desconnectar", explica Guilanyà a NacióBerguedà des de davant d'El Kom Intramuralla, un dels seus patrocinadors. Ho fa hores abans d'anar-se'n cap a la capital espanyola, i amb un punt de nerviosisme provocat per la il·lusió de participar per primera vegada. L'any anterior va fer d'espònsor d'un altre equip de les nostres contrades i enguany s'ha decidit a agafar el volant. 

El Panda Raid té un component solidari perquè, fins ara, ha servit per portar material escolar al país africà. Aquest any, però, fa un pas endavant i els diners que s'hi recaptin es destinaran a la construcció d'un centre educatiu. Alhora, és una cursa que serveix de porta d'entrada a aquest tipus de competicions de forma relativament econòmica, ja que la inscripció val uns 2.000 euros. En definitiva, es tracta d'una competició que combina solidaritat, passió pel motor i l'encant d'un cotxe que ja ha entrat a la categoria de clàssic. 
 

Un dels quatre vehicles berguedans que participaran al Panda Raid Foto: NacióBerguedà

Arxivat a