L'Ajuntament de Berga porta al ple municipal el «tram final» per a la construcció del SES Serra de Noet

L'organisme municipal té previst aprovar el text refós que donarà pas a la nova urbanització del terreny del Pla de l'Alemany

02 de març del 2017
Actualitzat a les 14:59h
SI Serra de Noet
SI Serra de Noet | Serra de Noet
La construcció del nou institut SES Serra de Noet es comença a desencallar definitivament. Després que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya hagi anunciat que té previst licitar les obres en els propers sis mesos, ratificant l'import de construcció d'aquest nou centre en 5.565.000 euros, aquest dijous l'Ajuntament de Berga també té previst donar un pas més. Segons ha informat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, a la roda de premsa prèvia al ple municipal, es portarà al plenari l'aprovació del text refós del Pla d'ordenació municipal de Berga. 

Aquest pla, ha indicat, és el "tram final" per tirar endavant aquesta modificació que ha de ratificar que el carrer Pla de l'Alemany, inclòs dins d'una parcel·la edificable, passi a la parcel·la del costat, que és on es construirà l'institut i que té la catalogació d'urbanitzable. Això permetrà, doncs, acabar d'ordenar aquest procediment urbanístic, necessari per a l'electrificació del terreny i la seva pavimentació, accions que ha de portar a terme el consistori berguedà. Així doncs, l'Ajuntament de Berga s'encarregarà de l'urbanització i adequació de la zona, mentre que la Generalitat assumirà el cost de la construcció del nou equipament. 

Segons Camps, en aquest text refós s'aclareixen aspectes que la Comissió d'Urbanisme demanava, com ara aquesta modificació urbanística, es realitza un calendari amb les actuacions a fer, les expropiacions, i s'aclareixen les obres que depenen del consistori, tot actualitzant la cartografia. Tal com ha dit, és un "passar-ho a net", un procediment previ, que donarà pas a les negociacions amb la Generalitat per acabar d'aclarir com es porta a terme la construcció de l'edifici. 

Amb aquest nou pas endavant es preveu desencallar, després d'anys de reivindicacions, una obra esperada i reclamada a la capital del Berguedà, ja que actualment els alumnes que integren el centre estan estudiant en barracons. Amb la inversió de la Generalitat, es preveu construir un nou edifici que permetria deixar d'utilitzar aquestes classes prefabricades, actualitzar les instal·lacions i habilitat un espai per al Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà i l'Escola Oficial d'Idiomes de Berga. Estaria ubicat a sota del camp de futbol de Berga.

En un primer terme, l'edifici havia de començar a construir-se entre finals del 2015 i principis del 2016, després que el març del 2013, el Parlament de Catalunya aprovés una resolució per agilitzar els tràmits de construcció d'aquesta instal·lació. No obstant això, el procés es va anar demorant, amb la proposta, durant els primers mesos de mandat de la CUP, de canviar-ne la ubicació cap al convent de Sant Francesc. Això, però, es va desestimar, i van continuar les negociacions amb la Generalitat, que finalment ha inclòs una partida en els pressupostos per portar a terme el nou equipament. 
 
Arxivat a