Uns 350 joves del Berguedà prenen consciència de la perillositat al volant dins del marc de Conductàlia

Els joves rebran consells sobre què fer en cas d'accident, de la mà de Montepio de Conductors

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 17:10h
El simulacre d'accident a Conductàlia.
El simulacre d'accident a Conductàlia. | Montepio de Conductors
Uns 350 joves de 4t d'ESO de set instituts del Berguedà han assistit, aquest dimecres, a la jornada Conductàlia Berga, organitzada per Montepio Conductors, per prendre consciència sobre la importància de les seves decisions quan van en un vehicle o són vianants. En aquesta jornada, la tercera que es fa a Berga, també s'ha simulat un accident, amb l'objectiu de fer reflexionar els joves sobre la importància de prendre bones decisions. 

L'acte ha comptat amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, la Policia Local de Berga, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, el Servei d’Emergències Mèdiques, l'Institut Guttmann, Stop Accidents, l'Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà, el Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà i el grup de teatre La Teia de Vilada, explicant exemples i casos reals als joves i donant-los recomanacions per incrementar la seguretat viària i disminuir el nombre d’accidents de trànsit, que cada any provoquen 1.300.000 morts al món, per sobre de les guerres, que en provoquen 550.000.
 

Alumnes assistents a l'acte Conductàlia Foto: Montepio de Conductors


L’acte ha començat amb la simulació d’un accident a l’escenari del Teatre Municipal de Berga. L’escena mostrava els moments posteriors a un accident d’un autocar, quan un dels nens ocupants havia sortit disparat del vehicle per no portar el cinturó de seguretat. Els assistents han pogut veure com actuen els cossos d’emergència quan arriben al lloc del sinistre, com intenten reanimar la víctima i com, finalment, han de donar als familiars la tràgica notícia de la seva mort.
 
Després d’aquest simulacre, Conductàlia ha comptat amb els parlaments de Llorenç Juanola, així com ponents dels altre cossos de seguretat i emergències, que han donat consells i han explicat experiències reals als joves. Entre aquests, des de posar atenció a l’hora de travessar un pas de vianants, fins a portar el cinturó cordat, portar l’equipament adequat per conduir moto o bici, o negar-se a conduir o a deixar conduir els amics si no estan en condicions òptimes.
 

Acte de Conductàlia de Montepio Foto: Montepio de Conductors

Arxivat a