Montse Venturós veu com una «victòria» la sentència absolutòria i creu que pot esdevenir un precedent

L'alcaldessa de Berga creu que la desobediència ha estat "absolutament coherent"

01 de març del 2017
Actualitzat a les 15:22h

Montse Venturós després de conèixer la resolució de la sentència Foto: Aida Morales


L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha valorat "molt positivament" i com una "petita victòria" l'arxivament de la causa de dos delictes electorals pel fet de no haver despenjat l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga durant les convocatòries electorals del 27 de setembre del 2015 -al Parlament de Catalunya- i el 20 de desembre del mateix any -al Congrés dels Diputats-. 

Segons ha manifestat en una compareixença de premsa aquest dimecres al migdia, aquesta sentència demostra el treball "amb fermesa i convicció" que s'ha portat a terme des de la CUP per mantenir el mandat popular de la ciutadania de Berga, així com també el discurs "absolutament coherent" de desobediència, davant de les diverses accions que està portant a terme l'estat espanyol.

Segons ha remarcat, el discurs de desobediència ha portat a "confrontar una legalitat que només accepta una minoria", amb la "legitimitat social i democràtica" del poble català. Així doncs, considera "correcta" la interlocutòria judicial, ja que la CUP no ha entès "mai" la propaganda pel fet de mantenir l'estelada al balcó, sinó que, ha recordat, aquesta decisió va ser presa en un acord plenari a l'Ajuntament de Berga el passat 6 de desembre del 2012, quan es va determinar que no es trauria l'estelada del balcó fins que no s'arribés a la independència. 

No obstant això, ha avisat, i "tenint en compte la ràtzia política i sobretot judicial" que està portant a terme l'estat espanyol contra diferents administracions i càrrecs electes, no descarta que la Fiscalia pugui apel·lar la resolució. En qualsevol cas, però, considera que aquesta interlocutòria pot ser un "precedent" per a altres casos, com ara el de Joan Coma.

"És important aquesta primera sentència en aquest sentit perquè veiem que estan intentant jutjar per via judicial conflictes que són estrictament polítics", ha declarat. Per tant, ha indicat, és una "bona notícia" davant de les "absurditats" a les quals, ha indicat, té "acostumats" l'estat espanyol. 

El jutge ha emès una interlocutòria aquest dimecres, en què considera que mantenir la bandera estelada "no es pot entendre" com un "acte de propaganda" electoral, ja que l'independentisme és una opció política que no es pot atribuir només a una formació i que, per altra banda, la CUP ni tan sols es va presentar a les eleccions espanyoles. 


 

Llegeix la interlocutòria del jutge en què s'arxiva la causa

Arxivat a