Berga reivindicarà el Dia de la Dona amb una setmana repleta d'activitats

La regidora Anna Alsina creu que cal "posar el centre i donar espais als coneixements femenins i a la perspectiva feminista"

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 11:24h
Diari d'una Miliciana
Diari d'una Miliciana | Promocional
El Dia Internacional de les Dones es tornarà a viure des de la reivindicació a Berga, amb tot un seguit d'actes que posaran l'accent en fer més visible el seu paper en els canvis polítics i socials. Serà amb una setmana repleta d'activitats, on l'empoderament femení serà l'eix de la lluita quotidiana de les dones, tant en els escenaris públics com privats. En els primers, ha indicat l'Ajuntament de Berga, es tractarà com aquestes intervenen en el marc públic, social i polític, tot i que també s'analitzarà com afecta tot això de portes endins. 

Segons la regidora de Drets Socials, Anna Alsina, per superar les desigualtats de gènere cal "posar el centre i donar espais als coneixements femenins i a la perspectiva feminista". D'aquesta manera, ha afirmat, s'anirà aconseguit una societat "més justa", on homes i dones podran desenvolupar-se en "plena llibertat". 

Amb aquesta voluntat, des del mateix dimarts 8 de març i fins dissabte 18 es faran activitats obertes a tothom, pensades per donar a conèixer les aportacions que diverses dones realitzen a la societat berguedana, a la vegada que es crearan espais de reflexió mitjançant tallers, teatre i cinema. 

El 8 de març mateix es farà el debat "El paper de la dona en els canvis polítics i socials" a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Berga a les 18.00 hores. Al mateix temps, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet s'explicarà el "Conte amb ulleres de gènere" a càrrec de Montsa. El 9 de març a les 18.00 hores hi haurà el taller "Dones, política i societat. Poesia, reflexió i debat" a càrrec d'Anna Boix i Mireia Chalamanch a la Sala Casino, i el dia 10 a les 21.30 hores es representarà "Diari d'una miliciana" al Teatre Municipal de Berga. 

El 17 de març a les 20.00 hores es passarà el documental de Teresa Rebull "Ànima desterrada", a càrrec de l'Associació Teatral Mousiké al Teatre Patronat, i finalment el 18 de març a les 18.30 al mateix teatre es passarà el film infantil "Al sostre del món".