El Casal Panxo de Berga condemna i veu una «provocació» les maniobres de l'exèrcit espanyol a Gósol

El casal independentista considera que els militars estan actuant com a "força d'ocupació"

per Aida Morales , 1 de març de 2017 a les 10:17 |
Exèrcit espanyol a Gósol | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Casal Panxo de Berga ha condemnat, a través d'un comunicat, l'estada i maniobres militars que durant aquesta setmana estan realitzant una norantena de membres de l'exèrcit espanyol a Gósol. Segons han indicat, la seva presència al Berguedà "sota un fals tel de normalitat", no només és "desagradable i preocupant", sinó que també és un "element de provocació" important, havent vist, durant els darrers dies, el rebuig popular que ha crescut davant de la seva presència en altres punts de Catalunya. 

"No volem cap exèrcit ocupant casa nostra", han manifestat, i han sentenciat: "No volem cap força d'ocupació, que se'n vagin". Justament a Gósol, però, la seva presència no ha generat polèmica entre els seus habitants. Tal com ha explicat el seu alcalde, Lluís Campmajó, a NacióBerguedà, l'estada dels militars ha estat vista amb bons ulls, ja que això reverteix en l'economia del poble, amb la compra de diversos productes en establiments. 


El grup de 90 militars està realitzant maniobres i marxes d'enduriment a uns tres quilòmetres del poble, a la zona recreativa de Torrent Senta, a prop del naixement del riu, i s'hi estarà fins divendres. 

 

Participació