L'Ajuntament de Puig-reig visibilitzarà els problemes d'incivisme amb una nova campanya ciutadana

La regidora Alba Camps i l'alcalde Josep Maria Altarriba volen que els veïns de Puig-reig siguin partícips de la nova campanya de conscienciació

05 de març del 2017
Actualitzat a les 20:51h
Un carrer de Puig-reig ple de mobles i voluminosos al costat dels contenidors.
Un carrer de Puig-reig ple de mobles i voluminosos al costat dels contenidors. | AjPuig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig té clar que, encara que s'amagui o es netegi, els problemes d'incivisme no desapareixen d'un municipi, així com així. En aquest punt, la conscienciació de la ciutadania sobre aquest aspecte és clau, fent participar la població perquè ajudi a denunciar aquests casos de brutícia i menysteniment cap al poble perquè, a poc a poc, la situació es vagi resolent. Amb aquest objectiu, han explicat des del consistori, es té previst iniciar una nova campanya amb la participació de diversos veïns, on apareixeran algunes cares amb frases.

"No volem invisibilitzar l'incivisme, sinó demanar a la gent i als veïns de Puig-reig que s'impliquin en la identificació de les persones incíviques", ha explicat la regidora Alba Camps. Per això, en aquesta nova campanya apareixeran veïns del poble amb diverses frases, tot demanant conductes més apropiades i respectuoses, ja sigui a l'hora de llençar les escombraries, o bé amb aquells fets relacionats amb els animals domèstics, entre d'altres. 

Sobre aquest últim aspecte, ja es va portar a terme una campanya concreta adreçada als propietaris d'animals. Aquesta, però, no va tenir una resposta immediata, tot i que sí que s'ha notat que, en diverses zones, el nombre d'excrements ha disminuït, han remarcat. "El que fem és que tot això estigui a la boca de tothom", ha afegit l'alcalde, Josep Maria Altarriba. 

Precisament la setmana passada, el consistori va publicar a través de les xarxes socials un nou cas d'abandonament de deixalles al carrer. En aquest, algun ciutadà havia abandonat mobles i voluminosos al costat del contenidor, en comptes de portar-ho a la deixalleria o trucar perquè ho vinguessin a recollir. Aquests casos, ha explicat la regidora, es produeixen en zones "menys cèntriques", sobretot pel tema de visibilitat. Quan això passa, el consistori intenta esbrinar qui ha estat el responsable i, si es localitza, avisar-lo o tramitar la denúncia corresponent segons l'Ordenança del Consell Comarcal. L'objectiu, però, és aconseguir que això no sigui un fet habitual, fomentant el respecte i el civisme, tant des de dins com des de fora.
 

Voluminosos i mobles abandonats al mig del carrer a Puig-reig. Foto: AjPuig-reig

Arxivat a