exèrcit

Gósol acull de bon grat un campament de 90 militars de l'exèrcit espanyol

Els militars realitzaran maniobres fins divendres | Els veïns del poble estan contents de la despesa que realitzen els militars en els comerços

per Aida Morales, 28 de febrer de 2017 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Exèrcit espanyol a Gósol Foto: Cedida


Uns noranta militars de l'exèrcit espanyol estan realitzant maniobres, aquesta setmana, al municipi de Gósol, on s'han instal·lat amb un campament a mitja hora caminant del nucli urbà. Concretament, ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del poble, Lluís Campmajó, els militars van demanar permís a l'Ajuntament, i aquest els hi va donar de bon grat ja que, fins el moment, sempre que han realitzat actuacions similars, ha estat en benefici dels veïns del municipi. 


El grup de 90 militars s'estarà, doncs, a Gósol, fins divendres 3 de març, a l'àrea recreativa de Torrent Senta, prop del naixement del riu, i a dos o tres quilòmetres del nucli. Malgrat que el batlle ha indicat que no coneix els motius de l'estada, li van dir que volien fer campaments. La seva presència, però, fins el moment "és positiva", ha afirmat l'alcalde, ja que reverteix en l'economia del poble, amb la compra de diversos productes en establiments: "Aquí no ha protestat ningú; l'altra vegada van venir fa dos anys i es van portar molt bé". 

L'estada dels militars a Gósol contrasta amb la resposta dels ajuntaments de Celrà i Girona, que es van negar a que l'exèrcit espanyol realitzés maniobres a cavall dels dos termes municipals, malgrat que els militars van al·legar que es tractava de "pràctiques habituals" anomenades "marxes d'enduriment", en què no es feien exercicis de disparar o foc d'artilleria, sinó de recórrer llargues distàncies o camins rurals amb desnivell. 

 

Exèrcit espanyol a Gósol Foto: Cedida

 

Participació