Berga oferirà jornades de formació als educadors sobre persones refugiades

Els tallers i activitats s'impartiran els propers divendres a partir del 10 de març

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:11h

Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia Foto: Sergi Cámara


L'Ajuntament de Berga oferirà, dins del Pla d'Acollida i Cohesió, unes jornades de formació als educadors de la comarca, en motiu de l'arribada de persones refugiades a la ciutat. Seran, segons han informat, diverses xerrades i formacions de sensibilització per a diversos perfils, per tal de donar eines i recursos pedagògics que ajudin els infants a entendre i empatitzar amb la situació de les persones refugiades. 

Aquestes s'impulsen des de l'Ajuntament, conjuntament amb Stop Mare Mortum, Irènia- Jocs de Pau i el Grup d'Educació SABER, adreçades a mestres, professors i altres professionals de l'educació amb infants i joves. No obstant això, és una proposta també oberta a aquelles persones interessades en el món de l'educació i que els agradaria fer tallers de sensibilització amb infants, de forma voluntària. 

Les jornades consten de quatre sessions que es faran divendres. La primera serà una xerrada informativa per entendre les causes de la situació i les possibles vies de solució. Aquesta serà oberta a tothom, es farà el divendres 10 de març a les 19.00 hores al Pavelló de Suècia de Berga i anirà a càrrec de Stop Mare Mortum. Durant la mateixa també es presentarà el Grup d’Educació Saber, creat recentment per persones amb perfils d’educadors i mestres de la comarca amb la finalitat de treballar la sensibilització i l’acollida al Berguedà, i també es presentaran els recursos pedagògics elaborats per Stop Mare Mortum i Irènia-Jocs de Pau.
 
La resta de sessions es faran a l’escola Sant Joan de Berga els divendres 17, 24 i 31 de març a 17.30 hores. Les jornades dels dies 17 i 24 consistiran en tallers per conèixer diferents recursos pedagògics i poder-los utilitzar amb diferents grups d’infants, de 3 a 18 anys: contes, jocs de taula, jocs de rol i activitats més obertes a la població. Es treballarà en tallers simultanis, agrupats segons l’edat dels infants i aquestes sessions aniran a càrrec d’Irènia-Jocs de Pau i la comissió d’Educació d’Stop Mare Mortum. L’última sessió, la del dia 31, serà una xerrada més enfocada a l’atenció directa i a la intervenció amb els infants provinents d’algun conflicte bèl.lic o que han fugit del seu país per algun motiu forçós, i anirà a càrrec d’una persona especialitzada en psicologia infantil.

Els interessats en inscriure's en aquestes jornades ho poden fer enviant un correu abans del dimecres 8 de març, amb el nom i cognoms, l’espai educatiu des del qual s’intervé, el telèfon i l’adreça electrònica a [email protected], posant com a assumpte del correu "Jornades Educatives Refugiats".
Arxivat a