ICV Berga defensa polítiques per mantenir unes pensions «dignes»

Aina Vidal explica la situació actual del sistema de pensions a l'estat espanyol

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:39h

Acte sobre pensions d'ICV a Berga Foto: ICV Berga


La militant d'ICV i membre d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Aina Vidal, ha exposat, aquest dijous al vespre, la situació actual del sistema de pensions a l'estat espanyol. Un sistema deteriorat com a conseqüència de la crisi econòmica, que necessita repensar-se, també, arran del canvi demogràfic i de l'augment de l'esperança de vida. No obstant això, ha defensat la membre del grup ecosocialista, el problema no són les pensions, sinó les polítiques que els diferents governs han fet respecte d'aquestes. 
 

Joan Torres i Aina Vidal a l'acte sobre pensions d'ICV a Berga. Foto: ICV Berga


Per això, Vidal, membre de la Comissió del Pacte de Toledo pel grup Podemos-En Comú Podem i que participa de primera mà de les negociacions sobre els canvis en el sistema de pensions, ha indicat que els polítics han de defensat unes pensions "dignes" com a pilar fonamental de l'estat del benestar, i ha recordat que, per exemple, en època de crisi moltes famílies han sobreviscut gràcies a aquestes. 

De la mateixa manera, ha lamentat que hi hagi gent que vulgui aprofitar el sistema de pensions per "fer negoci" i enfortir els fons privats, i ha recordat que, el futur d'aquestes es jugarà, en gran part, al Congrés dels Diputats, però també als ajuntaments. En aquesta línia, ICV ja ha indicat que presentarà una moció al ple municipal de Berga en aquest sentit.
Arxivat a