Brams publica «Turcs o cavallets», primer avançament del seu nou disc

La veterana formació de Berga encapçalada per Francesc Ribera "Titot" preveu publicar el nou àlbum el mes de maig

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:43h
Brams
Brams | Brams
El mític grup berguedà Brams, encapçalat per Francesc Ribera "Titot", ha presentat aquest divendres a les 12.00 del migdia la primera cançó del seu nou disc, que sortirà al mercat el proper mes de maig. Es tracta de "Turcs o cavallets", una cançó amb clars tocs patumaires, que recorden i critiquen el drama dels refugiats.

Amb aquest avançament i el posterior nou treball discogràfic, Brams pretén donar una nova empenta al panorama musical català, després que el 2014 publiqués l'últim dels seus dotze discos, Anem tancant les portes de la por.

Segons ha explicat Francesc Ribera en una entrevista a Ona Mediterrània, el disc, que encara no té nom, s'omplirà de component social, més que de nacional. En aquest sentit, ha dit, "un dels reptes que es plantegen és aquest", mentre que l'actualitat fa que l'àmbit nacional sigui, en aquests moments, una cosa especialment canviant. En aquest nou treball discogràfic, doncs, es parlarà del "drama de la guerra de Síria", ha relatat, dels refugiats econòmics o de tota la gent "desesperada que es llença al mar sense saber si podrà arribar a cap port". 

El rock combatiu de Brams es va començar a sentir a la comarca l'any 1990, i el grup va estar actiu fins el 2005, quan es va fer un multitudinari concert de comiat amb més d'11.000 persones a Berga. El 2009, però, i per commemorar els 20 anys de la creació del grup, Brams va tornar als escenaris i, donada la bona resposta del públic, van prendre la decisió de tornar de ple a l'activitat, amb dos nous discos. 

Arxivat a