Les denúncies per l'Ordenança de Civisme a Berga es multipliquen el 2016

També augmenten els expedients sancionadors arran de l'Ordenança de Tinença d'Animals | El conflicte amb les escombraries és un dels principals causants de l'increment de denúncies respecte de l'any anterior

22 de febrer del 2017
Actualitzat el 23 de febrer a la 13:04h
Policia Local de Berga
Policia Local de Berga | Aida Morales.
Les denúncies arran de l'Ordenança de Convivència i Via Pública de Berga s'han multiplicat aquest 2016, passant de 21 a 41. Es tracta, segons la Memòria de la Policia Local, de l'increment més destacat dels últims anys, sobretot arran del conflicte amb les escombraries que hi ha hagut a la capital berguedana durant els últims mesos. 

Això ha fet, tal com indiquen les dades facilitades pel cos, que les denúncies per abocament de deixalles i escombraries durant el 2016 hagin passat de 0 a 22, esdevenint, aquestes, més de la meitat de les imposades a causa de l'ordenança. A més, també han augmentat les denúncies per realitzar obres a la via pública sense permís, que han passat de 9 a 11, i les relacionades amb actuacions estètiques en façanes municipals o particulars, que han passat d'1 a 3. Per contra, han disminuït les denúncies sobre consum de begudes alcohòliques a la via pública. 

Per altra banda, i respecte de l'Ordenança Reguladora de la Tinença d'Animals Domèstica i Gossos perillosos, el nombre de denúncies també ha augmentat de 16 a 26. El motiu principal, recull la Memòria, són els increments d'animals no censats, perillosos sense llicència i sense morrió perceptiu, tot i que la ciutadania cada vegada està més conscienciada en el fet de recollir els excrements, i aquest tipus de denúncia ha passat de 9 a 0. 

Policia administrativa i assistencial

Les actuacions portades a terme com a policia administrativa han augmentat el 2016, passant de 45 a 72. L'increment s'ha produït, sobretot, per incidències vinculades amb animals (de 16 a 36), tot i que també per problemes de convivència veïnal i per problemes amb locals de concurrència pública. 

En l'àmbit assistencial, el principal motiu han estat les queixes per molèsties, tot i que també assistència a persones i incidències a la via pública. Pel que fa a l'àmbit de seguretat ciutadana, han augmentat el nombre de casos de violència domèstica avisats al cos, i han disminuït els conflictes al carrer, els actes contra la propietat privada i els actes contra la integritat física de les persones. 

Objectes trobats

Com cada any, la Policia Local de Berga també va un inventari dels objectes trobats a la ciutat. El que més perd la gent són els documents d'identitat, ja siguin DNIs o passaports. En aquest cas se n'han trobat 114. No obstant això, també hi ha hagut 41 claus perdudes, 31 carteres, 29 targetes de crèdit, 29 telèfons mòbils i 19 bosses. 

Aquests objectes, però, només són els que la Policia Local localitza o bé la ciutadania porta a la comissaria. 
Arxivat a