Els accidents i les multes de trànsit augmenten a Berga durant el 2016

Sis carrer concentren el gruix de l'accidentalitat de la capital berguedana

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:20h
El passeig de la Pau amb Gran Via, un dels punts amb més accidentalitat.
El passeig de la Pau amb Gran Via, un dels punts amb més accidentalitat. | Google Street View
La xarxa viària de Berga té determinats punts negres, en què els vehicles que hi circulen pateixen, repetidament, accidents. Segons la Memòria Anual de la Policia Local, aquest 2016 hi ha hagut 109 accidents de trànsit a la capital del Berguedà, 9 més que l'any anterior, i la majoria d'ells s'han situat en zones on, anteriorment, ja hi havia hagut sinistralitat. 

En conjunt, la majoria d'accidents en zona urbana són sortides d'estacionaments, pèrdues de control del vehicle, per no realitzar l'stop o per conduir sota els efectes de l'alcohol, i aquests es produeixen molt concentrats en cinc carrers i quatre cruïlles. El passeig de la Pau és el principal punt negre de Berga, amb 10 accidents aquest 2016, seguit per la carretera de Sant Fruitós (7), la Gran Via (7), el passeig de la Indústria (6) o la Ronda Moreta (6). A més, també hi ha cruïlles conflictives, com la del passeig de la Pau amb Gran Via, la del carrer del Roser amb el carrer Cervantes, la del passeig de la Indústria amb el Canal Industrial o la de la Gran Via amb el carrer Barcelona. 

Per hores, la majoria d'accidents s'acostumen a produir durant el dia, sobretot de les 9.00 del matí a les 19.00 hores, coincidint amb la jornada laboral. No obstant això, hi ha un repunt entre les 11.00 i les 12.00 hores. Per sexes, la majoria de conductors accidentats són homes (96), tot i que durant el 2016 cada vegada es nota més la presència de dones (43). Les edats, però, són diferents. Els homes que més pateixen accidents a Berga tenen entre 36 i 45 anys, mentre que les dones, en tenen entre 19 i 25. 

Pel que fa a les multes, la Policia Local ha posat, aquest 2016, 1.430 infraccions de la mà dels municipals, 115 més que el 2015. Així mateix, les multes relacionades amb estacionaments també han augmentat, passant de 3.363 a 4.090.
Arxivat a