El Voluntariat per la Llengua, ara també en modalitat virtual

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:08h
El Voluntariat per la Llengua (VxL) serà, a partir d'ara, també en modalitat virtual. És així per a les persones que no puguin trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística, amb l'objectiu que puguin fer-ho a través de videoconferència. Així, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món. 

Per participar com a voluntari o com a aprenent cal ser major d'edat i inscriure's al voluntariat. En aquest cas, ha indicat l'Ajuntament de Berga, cal omplir una fitxa, on es pot escollir la modalitat virtual, presencial o ambdues. En aquest cas, serà des del Consorci on s'assignarà la parella lingüística d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències dels inscrits, i es facilitarà material de suport per promoure converses. 

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català del que vulguin en un context distès el dia i l'hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui. Pel que fa a la modalitat presencial, ja s'han format les primeres parelles lingüístiques o grups de conversa amb la col·laboració de la Biblioteca de Gironella,  i a partir del març es preveuen noves formacions de parelles a totes les comarques que gestiona el CNL Montserrat, especialment a Igualada, Manresa, Berga i Puigcerdà. 

El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins ara hi han participat més de 100.000 parelles.