24 joves del Berguedà s’acullen a programes de formació per ser cambrers i cuiners

Professors de cuina i professionals del sector impartiran formació teòrica i pràctica als joves, per fomentar la seva inclusió laboral

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:15h

Formació per a joves Foto: ADBerguedà


Un total de 24 joves d’entre 16 i 25 anys del Berguedà han iniciat els cursos de formació per esdevenir cuiners i cambrers que promou l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) dins del programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest, que ja es va començar a implementar l’any 2012, incentiva l’ocupació juvenil, integrant formació, pràctiques i contractació subvencionada en empreses de la comarca. 

Segons ha informat l’ADBerguedà, s’ha apostat per aquestes especialitzacions ja que hi ha molta demanda laboral en el sector de l’hostaleria. En l’àmbit de la cuina, les ofertes de feina són de difícil cobertura, mentre que en les feines de cambrer hi ha molta rotació, han destacat. Dins dels cursos, s’incorporen professionals del sector com a docents, de manera que la formació es complementa amb una càrrega important d’hores pràctiques. Enguany, els professors seran Marc Travé, del restaurant Cal Travé de Berga; Abdelrrazak El Khoulati, cuiner del restaurant Els Roures; Felipe Celis, professor de cuina al CETT escola d’hostaleria i turisme de Barcelona i amb experiència laboral a la Fundació Alícia; Laura Mercader, amb experiència dins la Fundació Alícia, i David Gomis, que ha exercit com a cap de sala al restaurant Els Casals de Sagàs. 

La voluntat dels cursos, doncs, és combinar la metodologia pràctica amb la teòrica, així com la visita a diferents establiments de restauració i el període d’un mes de pràctiques. L’objectiu principal és la inserció laboral i el retorn al sistema educatiu dels joves. Per aquest motiu, els participants que no tinguin l’ESO també el podran obtenir a través de l’Escola d’Adults. 

Durant el període de formació, per altra banda, els joves reben un incentiu de 150 euros mensuals, sempre que compleixin el percentatge d’assistència estipulat. 
 

Inici de la formació per a joves Foto: ADBerguedà