Els Mountain Runners del Berguedà, quarts al Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya

L'AE Matxacuca es proclama equip guanyador del campionat | Eduard Hernández i Sheila Avilés guanyen la cursa de La Cameta Coixa

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:00h
Equip dels Mountain Runners del Berguedà
Equip dels Mountain Runners del Berguedà | Mountain Runners
L'Associació Esportiva Matxacuca s'ha tornat a proclamar, aquest cap de setmana, campió del Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya per equips que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), en el marc de la cursa La Cameta Coixa. En aquesta, tal com indica la FEEC, han participat unes 500 persones entre la cursa competitiva i la marxa, amb 13 equips que han competit per emportar-se el títol de l'any. 

En el campionat per equips, l'AE Matxacuca ha protagonitzat una cursa impecable, col·locant la majoria dels seus integrants entre els 15 millors en homes i entre les 10 millors en dones. En total, ha sumat 526 punts, considerablement per sobre del seu principal club competidor, l'AAEET-Borges Trail, que s'ha proclamat subcampió català amb 435 punts, i del CE Pedala.cat Balaguer, que ha estat tercer amb 302 punts. Per altra banda, l'AE Mountain Runners del Berguedà ha finalitzat a un pas del podi, aconseguint la quarta posició, i el Club Muntanyenc Monistrolenc ha quedat cinquè amb 204 punts. 
 

Sortida de La Cameta Coixa, cursa del Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya per equips Foto: Ivan Torres/FEEC


En total, 13 equips s'han inscrit al campionat, el millor registre des que se celebra aquesta modalitat de la prova. A banda dels cinc clubs, també han participat en el campionat el CE Alliberadrenalina, el Club Btt Montbike, l'AEM de Capellades, el CEM La Cameta Coixa, el CE Uecanoia, el CE Pontsicà, l'AE La Picossa, el CE Guissonenc i el CUE Obligats i Soferts.

A la cursa de La Cameta Coixa, més de 300 corredors han pres part de la sortida des del pati d'armes del castell templer de Miravet. Eduard Hernández, de l'AE Matxacuca, i Mario Olmedo han estat els primers en distanciar-se, però el del club guanyador, actual campió de Catalunya de Curses de Muntanya, ha estat més fort a les últimes pujades, deixant Olmedo enrere. Finalment, Hernández ha parat el cronòmetre en 1 hora i 51 minuts, i Èric Moya, també de l'AE Matxacuca, ha tancat el podi en tercera posició. 

En dones, Sheila Avilés (AE Matxacuca), que ha dominat la cursa des del principi, s'ha emportat la puntuació màxima amb 2 hores i 9 minuts, amb un avantatge de 15 minuts sobre la segona classificada, Montse Martínez, de l'AAEET-Borges Trail, mentre que Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) ha estat tercera amb 2 hores i 35 minuts.