ICV Berga presentarà una moció per defensar les pensions al ple de Berga

Els ecosocialistes organitzen una xerrada aquest dijous reclamant una "pensió digna"

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:11h

El candidat d'ICV a Berga, Joan Torres Foto: Aida Morales


El grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Berga presentarà, durant la propera sessió plenària de març, una moció per defensar el sistema públic de pensions i reclamar que aquestes siguin "dignes". Així ho ha pogut saber NacióBerguedà, després de tenir accés al document que el grup presentarà, exigint al govern de l'estat espanyol la "derogació" de les darreres reformes de pensions, aplicades el 2011 i el 2013. 

Segons ICV, cal recuperar el poder adquisitiu de les pensions, la seva revaloració automàtica, deixar sense efecte el factor de sostenibilitat per a la revaloració i recuperar els drets en matèria de jubilació anticipada i parcial. A més, cal pactar amb els agents socials una proposta legal per tal d'evitar que les persones treballadores amb llargues trajectòries de cotització vegin reduïda la seva pensió de jubilació com a conseqüència d'una reducció en les seves cotitzacions per expulsió del mercat de treball o reducció de les seves bases de cotització. 

Pel que fa a l'Ajuntament de Berga, Iniciativa considera que ha d'impulsar plans d'ocupació dirigits a aquells col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat de treball i, en especial, centrar l'atenció en les persones de més de 50 anys que es trobin a l'atur, com a mesura per poder tenir una pensió digna. De la mateixa manera, sol·licitar a les entitats municipalistes de Catalunya un posicionament contrari a la darrera llei reguladora de pensions, per tal de fer front comú. 

Xerrada, per una pensió digna

En aquest sentit, ICV organitza, aquest proper dijous 23 de febrer a les 19.00 hores al Casal Cívic de Berga una xerrada amb la diputada al Congrés per En Comú Podem i portaveu de la Comissió del Pacte de Toledo, Aina Vidal. Aquesta estarà presentada pel regidor ecosocialista, Joan Torres, i analitzarà si hi ha diners o no per pagar les pensions.