Veïns de Berga denuncien el soroll a l'entorn de la General i la inacció de la Policia Local

L'associació de veïns lamenta que, després d'un any, encara no s'hagi solucionat el problema | El regidor de Governació, Francesc Ribera, afirma que s'està "analitzant" la situació i que resta pendent una reunió amb els veïns

21 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:14h
Els principals carrers afectats del soroll
Els principals carrers afectats del soroll | Google Street View
Els problemes amb el soroll als carrers Ronda Moreta i Maixerí de Berga durant les nits de divendres i dissabte continuen. Així ho han tornat a denunciar els veïns a NacióBerguedà, després que durant els darrers mesos s'hagi insistit amb l'Ajuntament de Berga perquè la Policia Local sigui més recurrent en aquesta zona, molt concorreguda durant les nits i matinada dels caps de setmana per la presència de la discoteca La General. 

Actualment, segons han avançat a aquest diari, l'associació de veïns ja ha presentat, assessorats per un bufet d'advocats, una denúncia a l'Ajuntament de Berga. Aquesta, però, "tampoc ha tingut resposta", han lamentat. 

"La petició que fèiem a l'Ajuntament era que, igual que ho va dir el Síndic de Greuges en el seu moment, el consistori posi una solució", han declarat. Si no és així, han sentenciat, hauran de prendre "mesures més dràstiques", que podrien derivar de la via administrativa per endinsar-se en la penal ja que, tal com han indicat, en aquests carrers hi ha menors de dos anys i persones grans de 94 anys que, durant les nits, no poden dormir. 

El passat mes d'agost, han recordat, ja hi va haver una reunió amb l'alcaldessa, Montse Venturós, per intentar buscar una solució al soroll que generen els grups de persones que s'estanquen en aquests dos carrers, així com a la meitat del carrer Barcelona. Molts d'aquests marxen o es disposen a marxar de la discoteca, però el fet que es quedin al mig del carrer genera un problema important de soroll per als veïns. 

Per això, han remarcat, l'únic que demanen és que hi hagi més presència de la Policia Local que, durant les nits, s'encarregui d'anar dispersant els grups de gent. No obstant això, han criticat, quan es truca al cos, "o bé diuen que no tenen patrulles, o bé no passen". En altres casos, aquests mateixos recomanen trucar als Mossos d'Esquadra, però aquests, han lamentat, "tampoc s'acosten". 

En aquest punt, els veïns demanen que, com que evitar soroll al carrer és una competència municipal, els agents "facin la seva feina" i ajudin a solucionar la situació. Per altra banda, han indicat, fa mesos ja es va parlar amb els propietaris de La General, tot i que ells compleixen la normativa i no tenen res a dir en aquesta situació. 

L'Ajuntament de Berga ho està "estudiant"

Per la seva part, el regidor de Governació, Francesc Ribera, ha afirmat a NacióBerguedà que "s'està estudiant el cas, concretament", ja que els problemes "són diversos i les tipologies també", i que s'està pendent de poder tornar a parlar amb totes les parts. 

Precisament en el darrer ple municipal el grup de CDC també va treure, en l'apartat de precs i preguntes aquesta situació. En resposta de la qüestió, Venturós va indicar que encara no s'havia pogut trobar una solució, "malgrat que s'han buscat fórmules", i que aquesta situació s'havia de tractar a la Junta Local de Seguretat.
Arxivat a